Polismannen hittar skadad hund på gatan – då bryter han mot alla protokoll

Oavsett vad man har för befogenheter eller andra åtaganden talar alltid hjärtat mest.

Så var det för polismännen Boggs och Reed när de mitt under ett pass fick ett larm två hjälplösa hundar, skadade och övergivna, mitt i vägen.

Även fast de inte var utbildade veterinärer talade deras hjärta högst. Och i väntan på hjälp från djurräddningen tog de hand om hundarna få allra finaste sätt.

Patrick Henessey var på väg till jobbet en tidig morgon när han fick syn på en hemsk syn vid vägkanten. Han saktade ner bilen och insåg att det var två hundar som satt stilla, och minst en av dem verkade vara skadad.

Två skadade hundar

Mannen ringde till polisen istället för att bara köra iväg. Två poliser vid namn Boggs och Reed från Orange County Sheriffs Department i Florida var snabbt på plats.

Bildkälla: Facebook/Orange County Sheriff’s Office

Boggs och Reed såg de två små hundarna helt ensamma och rädda. En såg ut att ha blivit påkörd av en bil och den andra vägrade lämna dess sida.

Fick hjälp av poliserna

Den skadade hunden blödde från benet och när polismännen kom närmare insåg hundarna att de bara ville hjälpa till.

Boggs och Reed såg till att ringa efter djurräddningen, men innan dess gjorde de något som fått mängder av människor att smälta.

Bildkälla: Facebook/Orange County Sheriff’s Office

Boggs och Reed tog fram plåster och bandage och plåstrade om den skadade hunden.

Stannade och tröstade hundarna

I stället för att sätta dem i bilen väntade de lugnt och stilla med sina nya kompisar och höll hundarna nära kroppen för att visa att allting var bra och att de fick känna kärlek.

En man vid namn Adam gick förbi och tog två kort på polismännen med hundarna som han senare skickade till polisstationen.

”Polismännen väntade med hundarna tills personer utbildade för att hjälpa skadade djur kom till platsen. De här bilderna skildrar ett fantastiskt agerande från poliserna och rör alla djurälskare vid hjärtat. Tack”, skriver Adam.

Bildkälla: Facebook/Orange County Sheriff’s Office

Polismännen sa hej då till hundarna när veterinärerna var på plats, men det betydde inte att de setts för sista gången. De höll kontakten med djursjukhuset och när de var redo för besök var Boggs och Reed snabbt på plats.

Underbar återförening

När de återförenades kände hundarna igen dem – och det blev en underbar återförening!

Hundarna, som fick namnen Liberty och Justice, klarade sig och återhämtade sig fullt ut. Nu hoppas vi att de får ett kärleksfullt hem!

Polismännen Boggs och Reeds fina agerande för hundarna får mitt hjärta att smälta.

Snälla, dela vidare artiklen för att hylla deras underbara insats.