Polishund huggs 8 gånger när han kliver in i kamp mot misstänkt – nu håller han på att återhämta sig

Polishundar är en ovärderlig del av varje polisstation. De kan använda sina otroliga sinnen för att göra saker som människor inte har möjlighet till – som att spåra försvunna personer eller misstänkta.

Men precis som deras mänskliga motsvarigheter, är det polisyrket ett jobb som sätter deras egna liv och säkerhet på spel, och ibland får polishundar livshotande skador.

Som denna stackars vovve som nyligen blev knivhuggen i tjänsten, men som nu förväntas bli återställd.

Eli är en polishund som tjänstgör vid Grand Rapids polisavdelning i delstaten Michigan i USA. Förra månaden var Eli inblandad i ett bråk med en 24-åring som var misstänkt för en misshandel, enligt WWMT.

Efter att tårgas misslyckades med att kuva den misstänkte skickades Eli in, men led tyvärr efter att ha fått ta emot åtta sticksår ​​som punkterade hans lungor.

Enligt ett Facebook-inlägg genomgick Eli en stor operation och fick en blodtransfusion.

Poliserna bad allmänheten att ha Eli i sina tankar och böner när han återhämtade sig från operationen.

Tack och lov bekräftade polisen senare i en ny uppdatering att Eli återhämtat sig helt hemma med sin förare.

”Polisman Kribs rapporterar att han är tillbaka till sitt vanliga uppförande”, skrev avdelningen. De tillade att Eli var tvungen att få ytterligare häftklamrar till sina sår, och att nu kan slänga den kirurgiska konen som han har behövt bära efteråt.

Samtidigt som Eli återhämtar sig, är det inte klart när eller om polishunden kommer att återgå till sin tjänst.

”Vi hoppas att Eli kommer att kunna börja vara tillbaka med lätt träning under de närmaste veckorna så att vi kan utvärdera hans framsteg och lämplighet för plikten,” skrev avdelningen.

Det kan verka omänskligt att skicka en polishund efter en farlig misstänkt med de skador som kan tänkas uppstå, men det är vad dessa hundar är tränade för och deras insatser görs i försök att rädda liv.

”Det är ett svårt beslut att skicka in en polishund med vetskap om att hunden kan skadas, men när du har en beväpnad misstänkt som inte visar några tecken på att kapitulera, kan det snabbt eskalera till att använda dödligt våld,” sa chefen Eric Winström .

”Att välja att använda en polishund är ett mindre dödligt sätt att få kontroll och få ett fredligt slut.”

Samtidigt har den misstänkte åtalats för ett antal grova brott, inklusive två fall av grov misshandel och två fall av misshandel med ett farligt vapen.

Våra tankar går till Eli när han fortsätter sitt tillfrisknande! Dela gärna den här historien och önska denna polishund det bästa! ❤️💙