Pojke går ut på piren för att sprida sin mormors aska – ser någonting sprattla i iskalla vattnet och kastar sig i

Hunden kastades ner i vattnet av de hårda vindbyarna.
Då klev hjälten fram.

Det var en helt vanlig dag i storstaden Melbourne, Australien. Den starka vinden piskade vågorna vid piren där Sue Drummond var ute på en promenad med sin älskade fyrfotade familjemedlem, hunden Bibi.

Då – plötsligt – tog vinden överhanden. Sue lyckades inte hålla emot och hunden Bibi hamnade snart i det iskalla vattnet, vilket bland annat Daily mail rapporterade om vid tillfället omkring 2009.

Foto: Youtube

Sue blev förstås panikslagen – allt medan hunden försökte sitt bästa genom att simma in mot piren igen. Men vinden gjorde det svårt.

Mannen klättrade ner i vattnet för att rädda hunden

Det var ungefär här som hjälten i den här historien uppenbarade sig. Raden Soemawinata hade tagit sig till platsen för att sprida sin mormors aska. Han ville hedra hennes minne på detta vis.

Inte kunde han väl då ana, att han själv skulle spela en direkt avgörande roll i att rädda ett annat liv. För det var precis vad han gjorde. Raden drog av sig tröjan och klättrade ner i vattnet – och simmade mot den stackars lilla hunden.

Trots att vattnet var iskallt tvekade han aldrig. Han skulle bara rädda denna stackars vovve. Och det var precis vad han gjorde. Han simmade till hunden, och hjälpte den upp på piren igen. Den panikslagna damen kunde inte vara mer tacksam för denne underbare vardagshjältes insats som senare prisades av lokala djurorganisationer.

Raden receives Compassionate Citizens Award from Animals Australia.

Posted by Raden Soemawinata on Tuesday, June 15, 2010

Nu har Bibi fått komma hem igen och allting är som vanligt. Tack vare Radens hjältemodiga insats.

Vilken hjälte! Nu hjälps vi åt att hylla Raden som räddade denna hund! Dela gärna inlägget för att applådera honom.