Överviktiga hundens liv är förstört – när hon ska avlivas rycker veterinär in och puttar henne i poolen

De allra flesta hundar tycker om mat.
Vovvarna vill gärna äta samma sak som vi människor.
Samtidigt förstår de inte att viss typ av mat är dålig för deras hälsa.

De inser inte heller att för mycket mat kan bli farligt.

Därför är det upp till oss människor ge våra hundar lagom med mat, och välja en kost som är nyttig för våra fyrbenta familjemedlemmar.

Men tyvärr är inte alla hundägare medvetna om hur skadligt det kan vara att ge hunden fel mat. I värsta fall kan det leda till allvarlig övervikt, vilket var precis vad som hände den här hunden, som heter Honey.

Hunden Honey, som är en beagle, lämnades in till djurhemmet Niagara SPCA en sommar för några år sedan.

Anledningen? Hon var så överviktig att hon knappt kunde gå. Personen som lämnade in henne ville att organisationen skulle avliva henne.

Veterinärerna kunde ha gjort det mycket enkelt för sig, och bara avlivat hunden, som uppenbarligen inte mådde bra med all denna övervikt på sin kropp.

Men personalen på Niagara SPCA ville annat.

Honey var inte sjuk, och dessutom var hon en väldigt snäll och fin hund. Hon hade bara gjort gott i livet – och därför tyckte de så klart att hon förtjänade en ny chans till att få leva ett lyckligt liv.

Honey bonus picture!

Posted by Niagara SPCA on Friday, July 21, 2017

Därför tog de över Honey från hennes tidigare ägare. Sedan inleddes hundens resa mot ett hälsosammare liv. Till en början gav de vovven specialkost och lät henne motionera regelbundet.

Djurhemmets företrädare berättar för The Dodo att personen som lämnade in hunden inte var hennes ägare. Det var i stället ”bara” någon som tog hand om henne.

Honeys tidigare ägare led nämligen av demens, och kunde inte minnas hur många gånger hon matat sin hund. Det var troligen därför som Honey hade blivit så överviktig från första början. Förstås väldigt tragiskt.

När Honey kom till djurhemmet vägde hon 31 kg, det är tre gånger så mycket som en normalviktig beagle ska väga.

For all of the Honey fans and psst she is up on the adoption floor and is available to go home foster to adopt!

Posted by Niagara SPCA on Thursday, August 3, 2017

Men med ny diet och regelbunden motion gick Honey snabbt ner i vikt.

I början hade hon det svårt med träningen. Detta eftersom hennes mage släpade i marken när hon gick. Däremot gick det lättare att röra sig i vatten för den snälla vovven, och därför fick hon också tillbringa mer tid i simbassängen.

Så rasade hunden Honey i vikt med hjälp av djurvännerna

Till en början avskydde hunden bassängen. Hon var rädd för vatten.

Men med uppmuntran från personalen och en hel del godis, bestående av morötter, som belöning började hon sakta med säkert tycka om att bada och simma.

Två månader senare såg hon ut som en ny hund.

En dag började Honey plötsligt gå. Tidigare hade hon inte orkat lyfta sin egen vikt – nu kunde hon börja gå promenader. Det gick ännu lättare att motionera.

Äntligen fick hon må mycket bättre och förvandlingen blev total!

3. Honey

Posted by Niagara SPCA on Wednesday, March 21, 2018

Alla hundar förtjänar att må bra och behandlas med kärlek. Hunden Honeys ägare var alltså dement, och vi kan inte klandra den personen för detta. Lyckligtvis slutade allt väl!