Överviktiga chihuahan väger 4 gånger mer än normalt – bilderna månader senare chockar alla djurvänner

Foto: Instagram @shortysfanclub

Överviktiga chihuahan väger 4 gånger mer än normalt – bilderna månader senare chockar alla djurvänner

Chihuahuan Shorty var gammal när han lämnades in till ett adoptionscenter. Det var där som hans liv skulle komma att förändras till det bättre.

Hundägaren Carlie föll direkt för den snälla och fina hunden som verkligen stack ut ur mängden.

Just den här chihuahuan vägde nämligen närmare åtta kilo, vilket är tre-fyra gånger mer än normalt. Carlie visste direkt att detta var en hund som hon ville hjälpa.

Det var sommaren 2018 som deras gemensamma resa påbörjades, och då såg Shorty ut så här.

Efter att hundägaren tagit med sin nyligen adopterade vovve till veterinären fick hon beskedet att han led av brist på sköldkörtelhormon.

– Han hade hypotyreos, vilket jag inte visste när jag adopterade honom. När jag tog med honom till veterinären för kontroll gjorde de tester på honom. Jag antar att han helt enkelt inte hade blivit diagnosticerad tidigare. Han hade också blivit övergödd, säger Shortys ägare Carlie till Geobeats.

Shorty behövde verkligen någon som Carlie i sitt liv. Hon var helt rätt ägare för honom, för nu skulle han snart få må bättre.

Hunden skulle omedelbart få påbörja en diet.

Sakta men säkert började de se resultat.

Hunden fick nu också regelbunden motion vilket bidrog till viktnedgången.

Här kan man redan i december samma år se att Shorty kämpar sig fram i hundparken.

Hundägaren Carlie förklarar för Geobeats att hon och hunden Shorty fick ett särskild band mellan varandra. De blev väldigt nära när de gick igenom denna process tillsammans.

En riktigt duktig pojke på väg mot sitt stora mål!

Shorty lyckades gå ner till runt tre kilo, vilket anses normalt för en chihuahua.

Deras resa har bland annat uppmärksammats i stora tv-program i USA som ”Good morning America”. Förhoppningsvis kan Shortys historia hjälpa andra hundägare att få inspiration till att ge sina fyrfotade familjemedlemmar ett hälsosammare liv.

Shorty lämnade jordelivet sommaren 2021. Han blev elva år och fick en underbar sista tid tillsammans med sin älskade matte.

Här kan man följa deras fantastiska resa och även se när Shorty får en fyrfotad kompis:

Vilken underbar resa ni fick tillsammans! Tack till Carlie och alla djurvänner därute som ser till att våra fyrbenta kompisar får en så bra tillvaro som möjligt.