Övergiven och undernärd pitbull är nu på bättringsvägen – tack vare djurräddare

Foto: Facebook

Det är alltid hjärtskärande när en hund blir övergiven av sin ägare, speciellt när den hittas i fruktansvärd form. Tack och lov finns det också snälla människor i världen som är villiga att ge dessa stackars husdjur en andra chans.

Det var fallet nyligen, efter att en stackars pitbull övergavs kraftigt underviktig och inte ens kunde stå upp. Men nu är Maggie äntligen på bättringsvägen.

Den 29 juli tog Orange County Animal Shelter, i delstaten Virginia, USA, in en övergiven hund – en pitbull vid namn Maggie. Enligt WVIR hittade en förbipasserande henne. Hunden var kraftigt underviktig och vägde bara 12 kilo, hälften av vad som skulle anses vara friskt.

”Maggie var … nästan livlös, kunde inte röra sig, kunde inte resa sig, kunde inte gå”, sa chefen på djurcentret Gina Jenkins till WVIR.

Hon sa att hunden led av demodektisk skabb och konjunktivit, och var slö och uttorkad.

Jenkins förklarade att detta var ett extremt fall av djurmisshandel, och tvivlade på att ägaren skulle hittas. Istället fokuserar de på att ge hunden den kärlek och omsorg som hon inte fått: ”Ingen kommer att träda fram. Hon kommer att bli vår baby.”

Maggie är nu i goda händer och på väg att återhämta sig, även om det inte kommer att vara lätt med tanke på hennes tillstånd: det kommer enligt uppgift att ta minst tre till fyra månader, och hon kanske aldrig får tillbaka pälsen helt.

Ändå är alla fast beslutna att ge denna hund en välbehövlig andra chans. Djurvänner på nätet blev starkt berörda av hennes berättelse och har donerat tusentals dollar för hundens vård, och nått insamlingsmålet på bara 24 timmar.

”Även om hon har en lång väg framför sig, blir hon lite bättre för varje dag”, rapporterade djurcentret på Facebook. ”Vi kommer att hålla er alla uppdaterade när hon fortskrider.”

Samtidigt som hon har en lång väg att gå, har Maggies humör blivit bättre. Efter att ha mött så mycket grymhet och försummelse har hon börjat göra sig bekväm med mat och filtar.

”Hon mår 100 procent bättre. Det är fantastiskt vad kärlek och omsorg och mat kommer att göra för ett djur”, säger Jenkins till WVIR. ”Hon älskar sina filtar och hon älskar att bädda in sig i sina filtar.”

Det är hjärtskärande att Maggie blev övergiven så här, men vi är så glada att hon äntligen är i goda händer och på bättringsvägen!

Dela den här historien och önska Maggie all lycka!

Exit mobile version