Övergiven hund huttrar i gammal soffa – får ögonkontakt med kvinna som tar avgörande beslut

Alla husdjur förtjänar att leva ett lyckligt liv där bus, tak över huvudet och massor av kärlek. Tyvärr är så inte fallet för alla fyrbenta varelser – vissa tvingas leva på djurhem eller till och med på gatan.

Det finns så klart situationer där ägaren i fråga helt enkelt inte har möjligheten att ta hand om sitt älskade djur.

Sen finns det också de stunder där ägare helt enkelt bara dumpar sina fyrfotade familjemedlemmar åt sitt öde.

För dessa djur, är det en lycka att det finns människor därute som vill hjälpa dessa stackare. Djurorganisationen Auction for a kaws samlar människor med hjärtat på rätt ställe. De ägnar nämligen sin tid åt att hjälpa djur som farit illa eller bara inte har någonstans att ta vägen i livet.

För en tid sedan hittade Angela Simmons, som är knuten till organisationen, just en sådan hund, skriver djursajten The Dodo.

Denna hund, som fått namnet Murphy, hade enligt sajten blivit dumpad av sin tidigare ägare. Angela fick höra att någon sett hunden lämnad och fastbunden med sitt koppel på en soffa (!) ute vid en väg.

Hunden hittades i soffa vid väg

Hunden såg enligt Angela ut att må bra – förutom tydliga tecken på tassar och nosen som var uppenbart som avslöjade att han hade befunnit sig ute i kylan under en tid. Det regnade vilket var uppenbart på bilderna från platsen.

Nu har Murphy fått komma till djurhemmet i delstaten South Carolina i USA, och väntar nu på att få bli adopterad av rätt familj.

– Murphy är en pit-blandning på 20 kilo och bor i Greenville, South Carolina. Han är ungefär 3 1/2 år gammal, hustränad, mycket kärleksfull, går bra i koppel och älskar alla människor, skriver Auction for a kaws på sin Instagram-sida.

Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida!