Ny lagen: Att lämna sin hund ute i kylan kan ge fängelse

Inför varje sommar läggs stort fokus på att varna folk för att lämna hundar i varma bilar, men inte olika ofta talas det om allvaret i att lämna hundar kopplade i kylan.

I amerikanska delstaten Pennsylvania har man tagit det som många gör på stort allvar, och infört inte bara en regel, utan en straffbar lag mot att lämna hundar i kylan, det rapporterar tidningen People.

The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals var några av de första att gå ut med starka varningar gällande hundar i varma bilar för några år sedan.

Rättvisa för deras lidande

Initiativet till att göra det straffbart att lämna hundar i varma bilar hyllades och inspirerade fler organisationer att jobba för samma riktlinjer på respektive orter. Därefter tog RSPA det längre. Numera är det olagligt att lämna hundar ute i kylan i 30 minuter eller mer, om det är 0 grader eller kallare.

”Detta kommer inte att stoppa grymhet, men det kommer att lägga tonvikt på betydelsen av rättvisa för deras lidande. Lagarna är ett bekräftande av deras lidande, och vad de förtjänar. ”, säger politiker i Pennsylvania.

Foto. Pixabay

Vad tycker du om lagen? Dela gärna om du tycker att fler länder borde inspireras och göra det straffbart att lämna hundar i kylan länge.