Nu hyllar vi polishunden Max – hittade en försvunnen mamma och hennes barn på sitt första pass!

Nu hyllar vi polishunden Max – hittade en försvunnen mamma och hennes barn på sitt första pass!

Inte alla hjältar bär mantel.

Fråga bara personalen på polisstationen i Llanfair Caereinion, Wales. Där – på Dyfed-Powys Police – har man nyligen fått förstärkning av en ny kollega: Den fyrfotade mästerpolisen Max.

Som polishund utgår hans jobb alltid med en hundförare, och i det här fallet heter han Peter Lloyd. De två var i februari månad – på Max första skift – ute och letade efter en försvunnen kvinna och hennes barn.

De hade inte setts till på två dagar och detta var inte likt henne, skriver brittiska BBC.

Polisen uppger för BBC att de hade lyckats hitta hennes bil på en väg bland en massa klippor. Detta gjorde att polisen hade någonstans att utgå ifrån, och trots att det var Max första pass så påbörjade han genast jakten tillsammans med bland annat helikopter. Och efter en stund hade han lyckats hitta kvinnan och barnet. Hennes mobiltelefon hade dessutom slutat att fungera. Mamman och barnet var frusna men mådde bra.

Polischefen säger till BBC att han är särskilt nöjd med polishunden Max och hundförare Peter som på sitt första uppdrag klev rakt ut på en stor yta och lyckades hitta dem efter en och en halv timmes sökning.

On his very first shift as an operational police dog, PD Max from Dyfed-Powys Police Dog Unit located a missing mother…

Posted by Thin Blue Paw Foundation on Wednesday, August 5, 2020

DELA