Nu hjälps vi åt att hylla Vinny – jagade bort rovdjur för att rädda familjen undan livsfaran

Hundar är så otroliga och lojala djur. De gör ofta allt för att skydda sina nära och kära, även när oddsen är emot dem.

Det var fallet för en liten, liten hund, som visade sig vara en hjälte efter att ha tagit sig an en vild prärievarg – för att rädda sin brors liv.

Vinny, en 11-årig maltesisk räddningshund, väger endast omkring 4,5 kilo och har bara tre tänder. Men låt inte hans storlek lura dig – Vinny har alltid varit en riktig kämpe, enligt hans ägare.

”Första dagen vi tog hem honom gick jag och jag klappade honom och han började morra åt mig”, säger ägaren David Mascaluso från Mission Viejo, Kalifornien, till KTLA.

Räddade sin bror

Vinnys stundtals vassa beteende kom till nytta nyligen, efter att den lilla hunden blev dagens stora hjälte när hans bror, hunden Harley var i omedelbar fara.

Enligt CBS Los Angeles lämnade ägarna av misstag sin hunddörr öppen för några veckor sedan. Harley hörde då ett ljud och sprang in på bakgården – där han stötte på två vilda prärievargar, som fångade honom i nacken.

När Vinny hörde Harleys rop gick han till undsättning, sprang in på gården och jagade bort prärievargarna. Trots sin mindre storlek och relativt höga ålder visade sig Vinny vara väldigt skrämmande.

”Han bara jagade dem, jag tror att han hade ett morrande på låg nivå som chockade prärievargen,” säger Macaluso till CBS.

”Du vet, en liten hund på fyra kilo, tre tänder… och 11 år gammal jagade bort en prärievarg på nästan 30 kilo. Det är ganska fantastiskt. Han gjorde ett bra jobb. Han är vår lilla hjälte”, säger han till KTLA.

Harley fick några rivsår av betten från rovdjuret, och det är tydligt att Vinny klev in för att hjälpa till precis i tid, men tack och lov återhämtar sig hunden bra.

Och det är allt tack vare hjältehunden Vinny. David säger att de tänkt belöna honom med en biff, men han har bara tre tänder, så de letar efter någonting annat till sin ”superhjälte”-hund.

”Vinny är en superhjälte. Han är helt enkelt inte rädd för någonting”, sa Macaluso till CBS Los Angeles.

Ägarna säger att de kommer att se till att hålla sin hunddörr stängd tills vidare, och hoppas att historien inspirerar människor att vara extra vaksamma med sina husdjur.

Bra jobbat, Vinny! Du är en sann hjälte! Det här är en historia som verkligen visar att ibland kommer de modigaste hjältarna i de minsta förpackningarna.

Dela gärna denna inspirerande historia om du älskar hundar! 🐾❤️