Mystisk hund ställer sig blickstilla på familjens tröskel – deras nästa drag får stora konsekvenser

En okänd hund stod blixtstilla på familjens tröskel.
Då fattade de genast ett beslut som skulle komma att påverka vovvens framtid omedelbart.

Den här fyra månader gamla hunden heter Brady.

Han upptäcktes på trappan utanför en familjs ytterdörr i den amerikanska storstaden St. Louis för bara några veckor sedan.

De hade tidigare aldrig sett vovven, men blev berörda av den fyrbenta vännen som saknade halsband. Det visade sig att den var herrelös.

Familjen hade nu ett val – hur de skulle agera för hundens bästa. De tog beslutet att ringa till det lokala djurhemmet Stray Rescue of St. Louis, skriver djursajten The Dodo.

Hunden vill hitta ett kärleksfullt hem

Enligt Donna Lochmann på djurhemmet går familjen att beskriva som stora djurvänner. Hon är glad över att de tog beslutet att slå en signal till dem.

På så vis kunde djurhemmets personal rycka ut till platsen, för att hämta vovven. Donna berättar att hon möttes av två snälla ögon när hon kom till familjens tröskel där hunden väntade fint.

– Han hade inga andra kullkamrater, inga andra hundar runt sig, ingenting. Men han visste på något sätt att [människor] inte var dumma, säger Donna till The Dodo.

Hon berättar också att hunden Brady genast visade samma sympatiska sida till alla som arbetar på djurhemmet. Efter att ha genomgått veterinärkontroll bor han nu på djurhemmet sedan en kort tid, och personalen är förhoppningsfulla att han snart ska bli adopterad.

– Hundar är en sådan välsignelse. Bli fosterförälder och hjälp till att förvandla ”osynliga” djur till självsäkra, kärleksfulla, bedårande familjemedlemmar, skriver Stray Rescue of St. Louis på sin Facebook-sida.

The first day we ever saw Brady, hiding out on someone's front porch. And what his new foster said about him after only…

Posted by Stray Rescue of St. Louis on Monday, September 12, 2022

Dela gärna vidare inlägget om du också tycker det är viktigt att ge hundar en andra chans.