Mystisk hund gömmer sig under bilen – när djurvänner går närmare inser de varför

Mystisk hund gömmer sig under bilen – när djurvänner går närmare inser de varför

Hunden försökte klara sig alldeles ensam på gatan.

Men precis som alla husdjur behövde han någon som kunde ta hand om honom. Ett vittne fick syn på den stackars hunden och larmade det lokala djurskyddet, organisationen Hope for paws.

De visste att de hade att göra med en hund med mörk, lång päls. Vad de inte visste var hur han tidigare haft det i sitt liv? Kanske hade han blivit övergiven av en tidigare ägare? Kanske hade han aldrig någonsin haft en husse eller matte? Kanske hade han knappt ens låtit en människa komma nära någon gång?

De var tvungna att gå försiktigt fram – och ta det lugnt med denna fina vovve. Allt för att göra det så bra som möjligt för honom, så att de kunde vinna hundens förtroende.

För det var knappast det enklaste att fånga in hunden. Han fick tydligen syn på djurskyddsarbetarna – men då sprang han iväg. Han hamnade under en bil där han tog skydd. Stackaren visste så klart inte att dessa människor bara ville honom väl…

Foto: Youtube

Hunden, som fick namnet Ziggy, gömde sig där han kände sig i säkerhet.

Men till slut fick de alltså tag på honom och kunde åka till djurhemmet.

”Räddningsdelen var ganska enkel, men det är viktigt att förstå att det känslomässiga arbetet som kommer efter det är en process som tar tid och ansträngning. För detta projekt samarbetade Hope For Paws med L.A. Animal Rescue och de gjorde otroligt arbete med att göra honom till en glad hund!”, skriver Hope for paws på Youtube där man också kan se videoklippet på hur det gick till när de räddade honom:

Dela gärna vidare inlägget om du också vill hylla dessa djurhjältar!