Morrande liten hund försöker säga något vid hålet – en titt ner och djurvän tar ett avgörande beslut

Hundägaren var ute med sin fyrbenta familjemedlem på promenad.
Då tog allt en oväntad vändning.

Det var en helt vanlig dag som hundägaren Willians Mollo Flores var ute och tog en promenad med sin fyrbenta vän.

Då valde Willians hund att dra i kopplet och vägleda sin husse mot ett ställe han först inte hade tänkt sig att de skulle gå förbi.

Allt skulle snart ta en dramatisk utveckling.

– Min hund ledde mig mot en övergiven hundvalp. Hunden ylade mycket, säger Willians till djursajten The Dodo.

Hundägaren tog fram kameran och filmade mötet med den mystiska och ensamma valpen som satt bredvid hålet. Ingen människa eller annan hund fanns i närheten av honom. Åtminstone inte ovan jord.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Facebook

För det skulle snart visa sig att den lilla hundvalpen ville att någon skulle se vad som fanns i hålet. Willians gick närmare och tittade ner.

Där gjorde han en ledsam upptäckt: en knapp meter ner fanns ännu en hundvalp, som uppenbarligen hade ramlat ner och nu inte kunde ta sig upp.

Plötsligt förstod Willians vad den första hundvalpen ovanför ville ha sagt.

– Han bad om hjälp. Hans syskon låg i ett hål och han kunde inte ta sig ut själv.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Nu påbörjade djurhjälten Willians en stor och hjältemodig räddningsinsats. Han hämtade vatten, mat och ett rep så att han lättare kunde ta sig ner i hålet och hämta hunden.

Efter att ha plockat upp vovven stannade han kvar i flera timmar vid deras sida. Willians kom via sociala medier i kontakt med en rutinerad djurräddare vid namn Valeska Torres Tapia. Hon bestämde sig för att ta hand om dem och har nu gett de båda föräldralösa hundvalparna Angel och Salvador.

Valeska förklarar att hon brukar försöka slussa ut de djur hon först upplåter sitt hem som en fristad åt till andra familjer. Men i det här fallet bestämde hon sig för att ta hand om syskonen själv för att, berättar hon för The Dodo, hon inte ville att de båda skulle bli åtskilda.

Så fint att höra att hundvalparna fick komma till ett kärleksfullt hem! Tack också till Willians som hjälpte dem båda. Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida.