Mannens hund försöker varna och pekar ner mot isen – då hör han gråtande och kastar sig i iskalla vattnet

Det finns hjältar och så finns det hjältar med ett stort H.

Den här mannen är sannerligen en riktig hjälte som har hjärtat på rätt plats. När Don Chatten, som han heter, var ute i parken Bark Park tillsammans med sina två hundar.

Att hamna under isen är en mardrömssituation som jag tror de flesta av oss kan skriva under på. Ingen vill fastna därunder – det innebär sannolikt ett mycket tragiskt öde.

Plötsligt reagerade Don på att en av hundarna började bete sig lite annorlunda när de gick vid sjön. Han förstod att hunden ville säga honom någonting, men visste först bara inte exakt vad.

Han såg sig omkring för att undersöka om det kanske var någonting i omgivningen som gjorde att vovven reagerade så plötsligt. Då hörde han ett litet gnyende som kom underifrån…isen, rapporterar WKBW TV Buffalo.

Det var en kylig dag och när Don förstod att hans hund hade sett en annan hund som fanns därnere i det iskalla vattnet, ja då var det bara för honom att rusa ner och hoppa i! Eftersom han är en sann djurvän tvekade han aldrig, han förstod att det kunde handla om sekunder för den stackars hunden som fanns i det iskalla vattnet.

Foto: Youtube

Han tog snabbt omhand om hunden och skrek till folk på land att ringa på hjälp. Han förstod att det var farligt om hunden hamnat under isen. Han krossade isen med sin underarm och slet tag i hunden som kunde ha domnat i det kyliga vattnet. Snart var de uppe på land igen. Det måste ha varit ett helt fantastiskt ögonblick för de som fick bevittna det hela. Väl uppe på land så fick Don veta att hunden han just räddat hette Jackson och hade varit försvunnen sedan en tid.

Hunden fick sedan vård på en veterinärklinik och tack vare Dons insats överlevde han! Sedan fick Jackson komma hem till sin ägare.

Här kan man se hur det hela gick till:

Dela gärna inlägget vidare för att hylla djurhjälten Don!

TV: Valp hittad i plastpåse (Djurförvandling)