Mannen hittar "hundvalp" i sitt eget vardagsrum – inser sitt stora misstag när veterinären tittar på tänderna

Mannen hittar ”hundvalp” i sitt eget vardagsrum – inser sitt stora misstag när veterinären tittar på tänderna

Det kan tyckas självklart att man går ut med varma kläder på kroppen när det är dåligt väder, framför allt under vintern när det är kallt och snöigt.

Men alla har inte turen att ha ett varmt hem att komma hem till eller kläder som skyddar mot kylan. Det fick Jack Jokinen erfara när han och frun vaknade upp till konstiga ljud från nedervåningen.

Jack gick ner för att se vad det var som lät. Och i vardagsrummet stirrade två ögon på honom – det var en hund.

Det var vid fyratiden på lördagsmorgonen för två veckor sedan som Jack Jokinen vaknade av att frun skakade om honom. De hade blivit föräldrar bara någon månad tidigare och han var van vid att gå upp tidigt.

Men den här gången skulle det handla om någonting helt annat.

– Jag sov och min fru väckte mig och sa ”bebisen mår bra, men det är en hundvalp i vårt hus”, berättar Jack för The Dodo.

Okänd hund i vardagsrummet

Jack hade svårt att greppa vad hon menade. Paret hade ju ingen hund och de brukade alltid låsa sina fönster och dörrar innan de gick och la sig.

Bildkälla: Twitter/JJFromTheBronx

Trots det var Jack tvungen att gå ner och titta. Och visst, i vardagsrummet satt en liten hund. Han förstod inte hur hunden kommit in.

Smög in i huset

Jack var tvungen att gå igenom säkerhetsfilmerna från övervakningskameran som satt utanför deras dörr för att förstå. Den visade hur han kom tillbaka från en promenad med sin 2-åriga hund George och han slog igen dörren bakom sig.

Men det verkade som om dörren inte riktigt gick igen, antagligen på grund av stormen som varit samma kväll. Och hack i häl kom den lilla hunden smygandes upp för trapporna, och in genom dörren. Hunden har de döpt till Suzy.

– Vi kunde se Suzy gå på gatan och stanna utanför vårt hus. Hon var ute i det kyliga regnet och tvekade till en början. Sen gick hon in i huset, berättar Jack.

Bildkälla: Facebook/JakeJokinen

Bara en halvtimme senare såg Jack en okänd man gå förbi på gatan. Personen såg att dörren var öppen och valde att gå upp och stänga den. Hade det inte varit för den främlingen hade kanske inte Suzy stannat hela natten.

Åkte till veterinären

Paret beslutade sig för att hjälpa Suzy. Samma dag ringde de till experter som bad dem ta med henne till veterinären.

Väl på plats skulle Jack och frun inse att de haft väldigt fel. Suzy var inte alls någon valp – utan 9 år gammal. Den lilla vovven var täckt av loppor och fästingar. Dessutom hade Suzy en infektion i sin tass och problem med tänderna.

Bildkälla: Twitter/JJFromTheBronx

Paret insåg att de inte bara kunde åka därifrån. De bestämde sig utan att tveka för att hjälpa den lilla hunden – och tog hand om henne.

– Av alla dåliga saker som kan hända om du lämnar din dörr olåst mitt i vintern i en storstad så slutade vi upp med en fin hund från gatan. Vi bestämde oss för att ge det ett försök, säger Jack till The Dodo.

Mängder av donationer

Jack la ut en bild på Suzy via Twitter där den snabbt fick fart och blev viral. Mängder av människor ville hjälpa till och donerade pengar för att kunna betala mediciner och andra utgifter. Totalt kom det in över 150 000 kronor i donationer.

Bildkälla: Twitter/JJFromTheBronx

Via sociala medier lyckades de även identifiera den godhjärtade mannen som stängde deras dörr mitt i natten.

Lyckligt slut för Suzy

Suzy bor hos Jack och återhämtar sig. För första gången på en väldigt lång tid har hon nu ett kärleksfullt hem som hon kan vara säker i.

Stort tack till er för att ni tar hand om lilla Suzy, ni är verkligen hjältar i min bok!

Om du också tycker de gjorde rätt i att hjälpa hunden, dela gärna artikeln vidare!