Man hittar 3 dumpade katter som frusit fast under marken – får snilleblixt och räddar dem med sitt kaffe

Det gör ont att tänka på, men alldeles för ofta dumpas hundar och katter ute i ingenstans för att försvinna spårlöst, och sedan dö.

Att tre små kattungar hittades mitt ute i Alberta, Canada, är en lycklig slump. Att de överlevde är dock enbart tack vare en äkta djurväns snilleblixt.

Tre kattungar var nedfrusna i marken

Hade Kendall Diwisch passerat det som såg ut som skräp i den frusna marken så hade kattungarna inte levt idag. Kendall var dock mer eftertänksam än så, och bestämde sig för att ta en närmare titt.

Under marken fanns tre kattungar som frusit fast så hårt att de inte kunde ta sig loss.

”En av dem, vars bakben hade frusit fast, kunde jag få upp ganska enkelt. De andra två var dock helt och hållet under isen”, berättar Kendall för CTV News.

Kendall blev stressad. Han förstod att katterna inte skulle överleva länge till om de fortsatte vara fastfrusna.

Men istället för att springa och hämta ett föremål långt bort så använde han det han hade nära till hands: Kaffe.

Hällde kaffe över katterna

Kendall hällde sitt varma kaffe på de fastfrusna områdena, och snabbt smälte den stenhårda isen så att katterna kunde dras upp.

Efter att Kendall räddat de övergivna kattungarna la han ut bilder på Facebook, där han skrev att de små sötnosarna behövde ett hem.

Snart hade en familj med två döttrar hört av sig. De hade nyligen förlorat deras katter, och ville därför ta emot de tre kattungarna med öppna armar.

Tack och lov för djurvänner som Kendall, som till skillnad från många andra stannade upp och var beredd att agera blixtsnabbt för att rädda dessa tre kattungar, som nu har hela livet framför sig.

Dela gärna för att hylla denna djurhjälte.