Mamman vaknar av pitbullens konstiga läte – följer efter och ser det fruktansvärda med sonen

.

Om det finns några hundar som brukar bli misskrediterade så är det pitbulls. Alla vi som har eller har haft hund vet att det oftast har med uppfostran att göra – och det är helt upp till husse och matte att visa vad som är rätt och fel!

De allra flesta hundar är goa och människans bästa vän, men så finns det också så klart de som av olika anledningar kanske är lite stressade, blivit övergivna eller har andra orsaker till någon slags inneboende misstänksamhet och rädsla. Som kan ge sig uttryck på olika sätt och vis. Därför är det alltid viktigt att fråga husse eller matte först, innan man får klappa eller hälsa på en främmande hund. Somliga vill helt enkelt inte, medan många andra inget hellre vill än att kela och pussas.

Ja, hundar är precis som vi människor olika och det måste alltid respekteras!

Men som sagt var så blir pitbulls ofta utmålade som våldsamma och skrämmande djur, efter att ha fått den stämpeln i media.

Många är dock lojala och älskvärda djur som förtjänar bättre!

Därför blir jag så glad när jag får höra historier som denna. Det handlar om familjen Daniels i USA vars familjehund Ember stod för en hjälteinsats som de sent ska glömma!

Foto: Youtube

Ember var inte så gammal när hon först kom till familjen, och hon fäste sig genast vid 10-årige sonen Tre. De blev bästa vänner och hade det alltid tryggt och roligt i varandras sällskap.

Men en dag vaknade mamma Tracy och hörde ett udda, mumlande och grovt ljud. Eftersom hon var nyvaken hade hon först ingen aning om vad det var som hände, men det skulle hon snart få reda på.

Rätt var det var kunde hon känna Ember bredvid sig.

Foto: Youtube

Mamman tittade på familjehunden och såg att hunden hade lagt sig bredvid henne. Men hon gnydde på ett speciellt vis som mamma Tracy tidigare aldrig hade varit med om. Hon tyckte det var skumt. Men låg kvar där i sängen.

Hunden Ember gav dock inte upp. Hon låg kvar – och gnydde.

Hunden ledde mamman till badrummet

Det var ungefär nu som mamma Tracy förstod att allt inte stod rätt till. Hon svarade på hundens gnällande och bestämde sig för att stiga ur sängen. Då klev också hunden upp ur sängen, och gick ut ur sovrummet . . .

Mamman kunde se hur hunden gick i riktning mot badrummet, och när hon närmade sig dörren och till slut öppnade densamma möttes hon av en skräcksyn på insidan. Mamma Tracy flämtade till av rädsla när hon såg att hennes lilla son hade fått ett slaganfall. Han låg vid sidan av badkaret och Tracy tittade först till honom snabbt innan hon rusade mot telefonen och ringde efter en ambulans.

Om hunden inte hade varit där och framför allt – om han inte hade varnat mamman – så har vi ingen aning om hur den här historien hade kunnat sluta! Men tack och lov så slutade det bra, och pojken fick vård efter att hunden larmat hans mamma. Tack och lov för våra fyrfota familjemedlemmar: Människans bästa vän!

Här kan man se ett nyhetsinslag om det hela! Säg hej till hjälten Ember!

Nu hjälps vi åt att dela detta vidare för att visa alla hur pass duktig pitbullen Ember var! Hundar är verkligen våra bästa vänner.