Mager hund dumpas på gatan med handskriven lapp runt halsen – tragiska orden träffar rakt i hjärtat

Hunden Sky vägde bara 13 kilo när hon hittades dumpad utanför djurhemmet med en handskriven lapp runt sin hals.

Hennes tillstånd var kritiskt och när personalen fick syn på en handskriven lapp på hundens hals krossades deras hjärtan.

En frisk, fullvuxen terrierblandning väger vanligtvis runt 20 kilo. Men när personalen på Delaware Humane Society hittade hunden Sky utanför jobbet vägde hon endast 13 kilo.

Personalen hittade Sky när hon sprang omkring i trädgården utanför djurhemmet då en annan hund uppmärksammade dem på hennes närvaro.

Sky var utmärglad och bar en stor lädersele med en väska och en handskriven lapp.

”Snälla ta hand om Sky. Hon är 6 år gammal och vänlig. Jag kunde inte ta hand om henne. Jag blev hemlös och kunde inte mata henne. Hon är inte sjuk, bara hungrig. Snälla hitta ett hem åt henne.

De hjärtskärande orden på Skys lapp gick rakt in i hjärtat på personalen.

Mycket underviktig

Kerry Flanagan Bruni, chef för djurvård vid Delaware Humane Association, gjorde en medicinsk undersökning av den lilla hunden och man insåg snabbt att hon var mycket underviktig för sin ras. Men förutom att hon var underviktig verkade hon vara på topp.

Flanagan Bruni sa att Sky verkade vara extremt vänlig och till och med älskade att vara runt andra hundar.

Skickades tillbaka

Flanagan lade ut bilder på lilla Sky i sociala medier och det var många som föll pladask för henne. Till slut placerades Sky i ett fosterhem och adopterades sedan bort till en familj som tyvärr beslutade sig för att lämna tillbaka henne.

”Oavsett hur mycket hennes nya familj älskade henne och försökte få saker att fungera togs hon tyvärr tillbaka då hon blev för beskyddande av hemmet för mängden besökare som de ständigt hade. Genom allt har hon inte varit annat än söt och kärleksfull”, skrev Delaware Humane Association på Facebook.

Lyckligt slut

Men som tur var slapp hon vänta allt för länge på livslång kärlek. Sky adopterades snart till en ny familj där hon är kvar än idag och trivs mer än väl.

Så hjärtskärande. Vilken tur att Sky fick ett nytt och kärleksfullt hem till slut. Alla människor som står upp för djuren i världen är värda en stor eloge.