Livrädd hund vägrar bli klappad av folk – men titta nu på flickans metod som får hans hjärta att smälta

Livrädd hund vägrar bli klappad av folk – men titta nu på flickans metod som får hans hjärta att smälta

Ett helt kvarter hade märkt den hemlösa hunden i flera veckor. Trots att en man matade hunden och såg till att han var trygg, var den så pass rädd och traumatiserad att ingen lyckades klappa honom. 

När det var dags för räddningsgruppen att ta in hunden hade de svårigheter med att få hunden att lita på dem.

Det krävdes en ung flickas omtanke och smarta metod.

Det var när räddningsgruppen ”Hope for paws” fick ett samtal från en dam vid namn Rosie som Chaplins resa startades. Rosie berättade att kvarteret där hon bor hade haft en hemlös och övergiven hund som sprang runt på gatorna. Hunden, som heter Chaplin, hade endast överlevt tack vare att en man matade och gav honom vatten, enligt Western Journal.

Kunde inte vinna hans hjärta

Mannen erbjöd sitt hem och försökte få hunden att komma in i huset för att bli klappad på och få en säng, men hunden vägrade. Det gick inte alls att vinna hundens pålitlighet eller hjärta – vilken mat eller gest de än provade med.

Rosie förstod att det skulle bli svårt att få hunden att lita på någon av dem som bodde i kvarteret, så ”Hope for Paws” gjorde ett försök att hämta hunden, enligt Western Journal.

Mannen som matade Chaplin, var på jobbet just den här dagen, men han hade förberett och lyckas binda fast Chaplin i trappan bland filtar och kuddar så att räddningsgruppen lätt skulle hitta honom.

Chaplin var livrädd och fick panik

Loreta Frankonyte, en volontär för ”Hope for Paws”, tog sig an uppdraget och försökte hälsa på Chaplin. Hon sträckte försiktigt fram handen och närmade sig men Chaplin skrek av rädsla och fick panik. Loreta förstod att det skulle ta flera timmar att få honom att lita på henne, men det var det värt. Hon lyckades sätta på honom ett koppel runt halsen och ta av det som satt fast i trappan.

Tog inte emot maten

Chaplin var livrädd och högg efter henne så fort hon försökte klappa honom. Det var svårt men Loreta satte sig tålmodigt ned på backen och väntade på att Chaplin skulle komma fram till henne. Det gjorde han aldrig.

Hon provade att mata honom med torrfoder och ge honom vatten, men inget verkade fungera.

Det var då Rosies dotter dök upp, Carla. Ni vet damen som ringde till djurhemmet och bad de komma? Carla hade sett hur Loreta kämpade med att få Chaplin att lita på henne, så hon fick en idé.

Flickan gav sin ostburgare

Just där och då åt Carla en smaskig ostburgare, och tänkte att hon kanske kunde ge den till Chaplin istället. Carla gick fram till Loreta och ögonblicket när Chaplin får syn på den där burgaren (som doftade så ljuvligt) höjde han på huvudet och såg nyfiken ut. Loreta tog tacksamt emot ostburgaren och började dela den i bitar åt Chaplin. För första gången tog Chaplin tacksamt och lycklig emot mat, och dessutom från någons hand. Det fungerade,

Det blev vändningen

Tack vare Carlas kloka tanke med att sponsra Chaplin med en ostburgare, kunde Loreta vinna över Chaplin på sin sida och ta med honom till djurhemmet. När Loreta såg hur Chaplin lugnade ned sig tack vare burgaren, vände hon sig mot Carla och nickade tacksamt att det funkade.

”När vi fick samtalet om Chaplin, så rusade vi till platsen och hade inte tid att skaffa oss en ostburgare. Som tur var, erbjöd en liten flicka sin ostburgare och gjorde hela skillnaden, skrev ”Hope for Paws” i sin beskrivning till Youtubeklippet.

Fångade Chaplins kärlek tillslut

Chaplin badades, fick uppsöka veterinär och tas om hand på djurhemmet. Allt slutade väl och Chaplin såg ut att kunna adopteras nu när de visste vad som fångade hans kärlek – en rejäl ostburgare.

Se hela räddningsinsatsen för Chaplin:

Man ska inte underskatta färsk nygjord mat att locka rädda hundar med. Det visade sig göra den största skillnaden. Självklart ska man inte mata sina hundar med ”människomat” alltför ofta men i just det här fallet var ostburgaren det bästa för att få Chaplin lugn. Hans ögon och beteende slår allt annat när han får syn på den där ostburgaren.

Och vilken insats från hela kvarteret! Alla grannar tog hand om Chaplin tills djurräddningsgruppen dök upp. Och för att inte tala om snälla Carla som erbjöd sin ostburgare – det blev vändningen på Chaplins humör.

Nu hyllar vi dessa underbara människor för sin omtanke och snällhet att rädda Chaplins liv! Ingen gav någonsin upp om honom och nu får han en chans att leva sitt bästa liv.