Livrädd hund hamnar under isen – då larmas brandkåren till platsen och tar ett avgörande beslut

Livrädd hund hamnar under isen – då larmas brandkåren till platsen och tar ett avgörande beslut

Iskallt och fullständigt skräckinjagande.
13-årige hunden Boo hamnade mitt i en livsfarlig situation.
Då räddades han av brandmännen efter att ha hamnat under isen.

Den stackars fyrbente vännen hade gått igenom isen och kämpade febrilt för att med alla möjliga medel hålla sig ovanför vattenytan.

Med sina små tassar försökte han så gott han bara kunde hålla sig fast i isblocket – medan han samtidigt blickade in mot land. För där befann sig hans räddare, som snart skulle ta sig ut till honom och påbörja den dramatiska räddningsaktionen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Samtidigt var operationen komplicerad. Brandmännen var nämligen tvungna att närma sig hunden med båten såväl långsamt som försiktigt. Se bara hur rädd stackaren var!

Videoklippet spelades in för flera år sedan men visas fortfarande på nätet och det är inte svårt att förstå varför. De här grabbarna förtjänar verkligen att hyllas än i dag för denna räddningsaktion!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Det var personalen på brandkåren i Delaware, USA, som ryckte ut på detta larm och lyckades fånga in den frusna och rädda hunden. De dramatiska bilderna har visats miljontals gånger på nätet.

Hunden Boo, som vid tillfället var 13 år, blev räddad och allting gick bra till slut. Men det var en tuff situation som han hade hamnat i och resan in mot tryggheten och värmen på land igen var inte helt okomplicerad. Tack och lov att brandmännen lyckades få upp honom.

Se allt i videoklippet:

Tack till er brandmän som räddar liv varje dag i hela världen! Dela gärna vidare för att hylla dessa djurhjältar!