Lilla flickan springer fram till hunden för att kramas – djurets reaktion värmer hjärtan över hela nätet

Lilla flickan springer fram till hunden för att kramas – djurets reaktion värmer hjärtan över hela nätet

För många barn kan höga ljud som man inte känner igen vid en första anblick vara lite obehagligt. Så var det i alla fall i det här fallet.

Pappan hade dragit i gång dammsugaren för att städa huset ordentligt. Men det här var ingenting som föll i god jord hos den lilla dottern. Hon hörde hur någonting väldigt högljutt drog i gång, och valde då att springa på golvet – i riktning mot någonting som gav henne trygghet. Någonsin som hon kunde känna sig säker hos. En sann vän.

Jag talar förstås om familjens husky.

Den fina hunden har tyvärr inget namn, men reagerade som sig bör när flickan kom fram till honom och kramade om honom. Han lugnade henne.

Hunden är inte rädd. Den är bara människans bästa vän.

Att växa upp med en hund kan innebära stora fördelar för ett barn, menar terapeuten Meit Backman.

– Den villkorslösa kärleken man får av en hund betyder enormt mycket för ett barn, särskilt för de barn som växer upp i dagens stressade samhälle. I hunden finns den trogna vännen som alltid, alltid finns där och som inte kräver några ord eller förklaringar, säger Meit till Härliga hund.

Backman menar att barn genom att ta hand om sin hund och utveckla starka band till densamma, kan göra så att barnet utvecklas socialt.

– Eftersom tempot skruvats upp så mycket i vårt samhälle tror jag också att hunden kan hjälpa barnet att komma till ro och hitta en oas i tillvaron.

Visst ska man som vuxen alltid vara noggrann med att vara närvarande när ett barn umgås med ett husdjur, vilket även var fallet i det här underbara klippet.

Dela nu vidare detta för att visa vilket underbart band som skapas mellan den här lilla dottern och hennes fina hund.