Leoparden går till attack mot hunden mitt i skogen – men titta nu vad kameran fångar

Jag tycker verkligen om hundar. Det är någonting med dem som gör att man aldrig kan få nog. Deras hängivenhet och kärlek bevisar gång efter annan att de verkligen är människans bästa vän.

Nu har en video börjat spridas på internet där en hund, som ser ut som en golden labrador men jag är inte säker, plötsligt får oväntat sällskap. Hunden är ute i en safaripark, nära Jaipur i Indien, när han plötsligt får sällskap av en leopard. Det hela går på bara någon sekund och jag har ingen aning om vad ägaren tänker när de bara filmar hunden på vägen. För han blir alltså attackerad av en blixtsnabb leopard som kommer rusandes ut från skogsgläntan. I stället för att hjälpa står det någon bredvid med en kamera, och det har fått många att bli arga i kommentarsfälten på sociala medier. Det är oklart hur hunden hamnar i situationen, kanske är den tränad för situationen, kanske är leoparden tam, kanske inte. Det är helt enkelt många frågetecken.

Hunden blir i alla fall väldigt överrumplad, men hans reaktion på leopardens ovälkomna attack är något som nu också sprids över nätet.

Där finns leoparden

Leoparden finns i Afrika och södra delarna av Asien. Där jagar den flera byten – från små insekter till uppemot 80 kilo tunga hovdjur.

leopard i sydafrika
Foto: Derek Keats/Wikimedia commons

Den här leoparden gick till attack mot en hund och då svarade den med att skälla ut rovdjuret som sedan gick sin väg. Den stackars hunden blev kanske livrädd, men reagerade instinktivt och fick leoparden att lämna igen.

https://www.youtube.com/watch?v=JDUq8I-mJCo

Vi har förstås ingen aning om vad som föregick och hände innan detta klipp. Men vad tycker du om hundägarnas agerande? Skriv gärna en kommentar.