Kvinnan ser livrädd varelse släpa sig fram på gatan – då får hon syn på huvudet och inser det akuta

.

Det finns inte många saker här i världen är värre än när ett oskyldigt djur drabbas av hemskheter. Som den djurvän man är klappar hjärtat lite extra för de stackare som tvingas ut i ett liv i ensamhet och hemlöshet.

I världen har vi många problem med herrelösa djur som vandrar runt på gatorna – utan kärlek, och med sjukdomar som inte blir behandlade.

Vi har så klart också mycket problem med hemlöshet bland människor här i världen, och det är förstås också förkastligt.

Men det här historien handlar om djur, och därför vill jag belysa deras situation i samhället runtom i världen. För att djur far illa – det är ett faktum. Då är det samtidigt tur att det finns lite hopp och ljus i slutet av tunneln. För där finns dem, djurhjältarna som räddar liv över jordklotet varje dag.

En sådan organisation är Animal Aid Unlimited. Änglarna som arbetar inom organisationen kan det här med att ta hand om djur, och tack vare dem har denna hund fått det mycket bättre av i dag.

För varelsen på bilden nedan är en hund. Han har fått namnet Rockstar.

Foto: YouTube

Djurräddarna hittade honom på gatorna där han släpade sig omkring, livrädd för att någon skulle ta i honom. Han hade nämligen drabbats av skabb och pälsen var verkligen nött.

Eftersom han var så rädd för mänsklig beröring, och troligtvis inte hade något större förtroende för människor, tvingades djurhjältarna fånga in honom i ett nät. Sedan påbörjade de räddningsaktionen.

De vann hundens förtroende sakta men säkert, gav honom medicin och behandlades för skabben. Han fick också mat och såg ut att må mycket bättre efter att ha tagit ett bad.

Foto: YouTube

I videoklippet nedan får vi se hur det går till när djurhjältarna räddar honom. Samtidigt som pälsen sakta men säkert växer tillbaka.

Dela vidare för att visa att alla djur är lika värdefulla!