Kvinnan förvandlar sitt hem till ett hospice för gamla hundar – så att de inte dör ensamma

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem, även de som kanske inte har mycket tid kvar. Äldre hundar blir ofta förbisedda till förmån för valpar, men också de förtjänar ett kärleksfullt hem att tillbringa sin återstående tid i.

En speciell kvinna har gjort det till sitt livs mission att ge ett kärleksfullt sista hem åt dessa åldrande hundar – genom att förvandla sitt eget hem till en fristad som nu hyser 80 äldre husdjur.

Valerie Reid, en 44-åring från Hermitage, Missouri, USA, inspirerades att ta hand om äldre hundar efter att en personlig upplevelse öppnat hennes ögon för de problem som husdjur möter sent i livet.

Enligt SWNS kämpade hon för att hitta ett hem åt sin pappas åldrande Doberman. Hon kunde inte ta hand om hunden eftersom hon redan var vid stadens husdjursgräns och upptäckte att inget annat djurhem skulle ta hand om henne.

”Vi letade överallt efter något djurhem som skulle kunna hjälpa och på grund av hennes ålder kunde ingen ge henne ett hem”, säger Valerie.

Slutligen kunde hon säkra ett fosterhem åt denna Doberman: en gård som var specialister på att ta hand om äldre hundar. Det var ett lyckligt slut för hunden, som levde fridfullt i ytterligare ett och ett halvt år i deras vård – och upplevelsen visade sig vara en ögonöppnande inspiration för Valerie.

”Det fick mig att tänka på vad som händer med äldre hundar, som en gång var älskade husdjur,” sa hon till SWNS. ”Mina ögon öppnades för hur många hundar där ute som behövde hjälp… Det är verkligen en bortglömd del.”

Look at sweet pea Fred with Valerie!💗 We were very honored to have Kristi Foster come to the sanctuary to do heirloom…

Posted by Whispering Willows Senior Dog Sanctuary, Inc. on Monday, June 8, 2020

Så år 2017 öppnade Valerie och hennes man Josh sin egen ideella fristad för äldre hundar: Whispering Willows Senior Dog Sanctuary. De köpte ett 3 000 kvadratmeter stort hem i Hermitage, tillräckligt med utrymme för dussintals hundar att tillbringa sina sista dagar i komfort och frid.

”Vi tar in hundar 12 år och äldre. Ibland särskilda behov, ibland hospice,” sa hon till Ozarks First. ”Ibland kommer de bara till oss för att de behöver en plats att lägga huvudet på och dö.”

People ask, how can we take the heartache when we say goodbye to so many??? Because our sanctuary is all about love…

Posted by Whispering Willows Senior Dog Sanctuary, Inc. on Thursday, October 3, 2019

Hon förklarade att många av hundarna kommer från en bakgrund av misshandel och vanvård: en hund, Peanut, hittades fastkedjad i massiv värme.

”När de kommer in är de väldigt trasiga i hjärtat, känslomässigt eller fysiskt trasiga”, sa hon till KY3.

Men Valerie säger att hennes mål är att ge dem en känsla av normalitet och tillit, och ge dem ett säkert hem för alltid att tillbringa sina sista dagar i.

”När de väl kommer, stannar de. De behöver inte lämna. Det här är deras eviga hem, så de går inte igenom ett nytt trauma, en annan förlust.”

”När de kommer vet de att de är säkra.”

Hundhemmet har vuxit under åren: enligt SWNS har hospicet 17 heltidsanställda som tar hand om hundarna och de hyser nu 80 hundar åt gången.

Valerie säger att de har tagit hand om 790 hundar genom åren. På grund av hundarnas ålder är dödsfall vanliga: cirka fem avlider varje vecka, och lika många tas in.

Även om det kan vara tråkigt arbete, är Valerie stolt över att ge dessa hundar en kärleksfull plats att tillbringa i slutet av sina liv.

”Vår vision är att hjälpa människor att förbereda sig för livets slut, ingen av oss är garanterad morgondagen”, sa hon till SWNS. ”Vi får skicka iväg våra seniorer med komfort och kärlek. Ja, det gör ont men det är en ära att älska och ta hand om dem.”

🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈Sweet Stanley has been set free of his suffering. He held on for love but as the days went by he was ready…

Posted by Whispering Willows Senior Dog Sanctuary, Inc. on Monday, December 6, 2021

Äldre hundar behöver en kärleksfull plats att tillbringa sina sista dagar på, och vi är så glada att det finns människor som Valerie som tar in dessa husdjur när ingen annan vill, och ger dem den kärlek och omsorg de desperat behöver.

Dela denna fantastiska nyhet för att sprida ordet om det arbete som detta hundhem gör.