Kvinnan dumpar sin hund i soptunnan – hennes försvarstal får alla djurvänner att rasa

Hunden Fawna har inte haft det så lätt hela tiden i livet.

Hon fick komma till en ägare som egentligen inte skulle ha haft hund. För alla människor är helt enkelt inte lämpade att ta hand om ett djur. Det bevisar inte minst den här historien.

Hunden Fawna bodde hos en kvinna i den amerikanska delstaten Pennsylvania tills en dag när hon plötsligt kickades ut, skriver Daily Mail.

Kvinnans hjärtlösa agerande har fått djurvänner att ilskna till ordentligt, och det är inte svårt att ta till sig varför.

Hon hade träffat en kille som hon planerade att flytta ihop med. Pojkvännen bodde på andra sidan landet och därför var en flytt förestående. Men hunden Fawna skulle inte få följa med.

Fast i stället för att lämna sin fyrfota vän till en ny ägare, förslagsvis genom ett adoptionscenter, skickade kvinnan helt enkelt ut sin hund på gatan.

Stackars Fawna fick bo i en soptunna.

I tre dagar uppges hon ha levt bland soporna innan hon upptäcktes. Nathan Binnie var ute med soporna. Då fick han syn på den beniga och vanvårdade hunden ute på gatan.

Nathan kunde inte tro sina ögon när han såg den utsvultna och ledsna hunden. Han gav henne sin matlåda och körde sedan in henne till  Humane Society of Westmoreland County där hon fick vård.

A woman threw this dog in the trash so she could follow her boyfriend to Texas. According to the story a trash collector…

Gepostet von Save a Dog am Dienstag, 18. Oktober 2016

Det visade sig som tur var att Fawna var chipmärkt, vilket innebar att polisen lätt kunde identifiera ägaren.

Kvinnan greps sedermera av polis och misstänks för djurplågeri. Hon fick även genomgå en psykiatrisk undersökning samt böta 600 dollar, motsvarande drygt 5 500 svenska kronor.

Veterinären Megan Fritz som tog hand om hunden blev omedelbart förälskad i Fawna och gav henne mat och kärlek. Det dröjde inte länge innan den stackars hunden återfick sin normala vikt.

Fawna wants to thank everyone for coming to the Have a Heart, Pasta Palooza 2015. We had over 350 people and many…

Gepostet von Humane Society of Westmoreland County am Dienstag, 17. Februar 2015

Men det bästa av allt är att Megan valde att adoptera henne. Nu bor Fawna hos Megan och mår alldeles utmärkt, precis som en hund ska göra.

Megan berättar även att Fawna eventuellt ska bli terapihund.

”Hennes historia är verkligen inspirerande” säger Megan.

Så skönt att det slutade bra för Fawna! Det här ska definitivt ingen hund behöva utsättas för. Tur att polisen lyckades identifiera kvinnan som gjorde detta. Vi kan bara hoppas att hon aldrig mer kommer i kontakt med hundar. 

Dela gärna artikeln för att skicka ditt stöd till Fawna. 

TV: Valp hittas i plastpåse – genomgår förvandling