Kvinna vågar sig in i övergivet hus – möts plötsligt av två ögon och vet exakt vad hon måste göra

Nyligen fångades en ensam gatuhud äntligen in efter en månad av försök till att skapa kontakt. Och hon visade sig vara en riktigt underbar vovve.

Jill Henke arbetar för hundstallet Gateway Pet Guardians i Washington, Illinois, och upptäckte för en tid sedan en ensam gatuhund som hon verkligen ville hjälpa, rapporterar The Dodo.

Hon försökte få kontakt med vovven, men utan att lyckas.

”Hon var jättesmutsig och smal”

När hon frågade sina kollegor om de märkt av hunden förklarade en medarbetare att tiken ofta kom och åt lite av kattmaten han la ut men utöver det var skygg.

”Det var så kallt, jag blev så ledsen för hennes skull över att veta att hon behövde ta hand om sig själv. Hon var jättesmutsig och smal, och jag tyckte bara synd om henne,” har Jill sagt till The Dodo.

Foto: TikTok/ Gatewaypets

Tog en hel månad innan hon fick tag i vovven

Olika djurcenter och hundstall runtom i området var överfulla och det var ingen som hade möjlighet att verkligen ge hunden den hjälp hon förtjänade.

Så Jill försökte göra allt hon kunde på egen hand för att se efter vovven.

Efter ett tag fick hon reda på att tiken synts till runt ett övergivet hus, och att hon verkade bo där inne. Men när Jill åkte dit första gången hittade hon inte Bon Bon, som de senare skulle kalla henne.

På nästa försök i den förfallande byggnaden, drygt en månad efter första gången hon sett henne, möttes Jill dock av två ögon. Bon Bon låg på en smutsig soffa.

Foto: TikTok/ Gatewaypets

Visade sig vara en fantastisk hund

Tidigare hade hon sprungit iväg varje gång någon kom nära och varit extremt rädd för människor.

Även denna gång var hon rädd, men Jill visste exakt vad hon behövde göra. Få henne att känna sig trygg.

Som tur var lyckades teamet få med sig henne därifrån.

Och så fort Bon Bon kände sig trygg visade hon sig vara en helt fantastisk, vänlig och rar hund.

”Så fort hon kom till hundstallet och förstod att hon var i säkerhet, blev hon varm i kläderna och visade sig vara en riktig sötnos,” har Alisha Vianello som arbetar på hundstallet berättat för sajten.

Foto: TikTok/ Gatewaypets

Mår mycket bättre idag

Hon kunde snabbt placeras i ett jourhem, där hon bor än idag i väntan på att bli adopterad.

Personalen från hundstallet förklarar att hon mår bra och att de är både stolta och glada över hennes otroliga resa.

”Hon mår så bra, och går upp i vikt och är en glad vovve,” har Alisha sagt till The Dodo. ”När hennes jourpappa kom för ett besök häromdagen kände jag knappt igen henne!”

@gatewaypets

To foster or adopt Bon Bon, please visit our website. Any donations are appreciated to help support future dogs like Bon Bon. #dogsoftiktok #rescuedog #rescue #shelterdog #dogs #coldweather

♬ Hold Us Tight – The Macarons Project

Vi är så glada att ni lyckades rädda den här underbara vovven och hoppas verkligen hon hittar en kärleksfull familj snart!