Kvinna ställs öga mot öga med ”spökhund” – hos veterinären får hon veta otäcka sanningen

Sent en kväll i januari under den kalla vintern år 2015 i Grekland fick djurskyddsorganisationen ”The Orphan Pet” ett larmsamtal om en hund som behövde hjälp. De åkte genast ut till platsen och det var väldigt svårt att hitta den stackars fyrfotade vännen.

Ute var det kolmörkt och kallt. De visste att hunden behövde deras hjälp och då och då stannade de bilen för att vissla och ropa för att se om han skulle dyka upp. Det gjorde han inte.

Efter ett tag fick de syn på honom. Han satt alldeles ensam intill några buskar.

”Han reagerade inte när vi närmade oss. Han hade gett upp helt”, säger en av djurräddarna i ett videoklipp på Youtube.

Foto: Youtube

Han hade blivit övergiven vid bergen och var fastknuten vid ett träd. Någon hade helt hjärtlöst lämnat honom där i kylan.

”Vi knöt loss honom och tog honom in i bilen. Han var lätt som en fjäder, skör och disorienterad”, säger kvinnan.

Nu påbörjades vägen tillbaka för denna hund som fått namnet Tool.

Foto: Youtube

Han var väldigt smal och förvirrad och fick nu tak över huvudet när djurvännerna tog honom till sitt djurhem. De första dagarna var han som ett spöke som vandrade omkring, berättar djurvännerna.

Men sedan efter ett tag mådde han allt bättre. Veterinärerna konstaterade att han behövde mat och så skulle de ta hand om en skada i ett ben. Annars mådde hunden bra. Han hade ett chip vilket gjorde att de kunde kontakta en tidigare ägare som berättade att Tool var nio år gammal. Han hade sålts till en jägare och nu när han blivit gammal, hade han lämnats för att någon skulle hitta honom. Tack och lov gjorde djurvännerna det.

Tool fick sedan komma till ett nytt hem hos en djurvän i Tyskland. Man blir så glad av att se hur pass mycket bättre de fick det hos sin nya ägare – när de springer på stranden är bara ren och skär lycka.

Se hur bra Tool fick det i sin nya familj i klippet här nedan:

Tack till er djurvänner som räddar våra fyrfotade vänner! Dela gärna vidare inlägget för att hylla dem!