Kvinna ser svart skugga på tågspåret – tittar närmare och inser att det är bråttom

Det är alltid lika upprörande att läsa om djur som far illa. Hundar, katter och andra djur som behandlas dåligt av sin ägare och i värsta fall lämnas åt sitt öde ute på gatan.

För alla djur förtjänar ett hem där de kan känna sig trygga och bli älskade.

Nyligen om Suzette Hall och hennes team i kontakt med just en sådan vovve och det, på det allra mest dramatiska vis.

Suzette Hall är en av alla dessa djurvänner där ute som kämpar för att djur som far illa ska få ett bättre liv.

Nyligen fick hon ett dramatiskt samtal från en person som sett något mystiskt på tågrälsen och Suzette insåg att det här var ett brådskande fall.

Enligt personen som ringde till Logan’s Legacy, ska hundägarna har lämnat den stackars vovven vid spåren en vecka tidigare och flytt från platsen. Lojala, som hundar är, vägrade den lilla hunden att lämna platsen där han senast såg sin familj.

Platsen var livsfarlig för ett djur så Suzette begav sig genast till platsen för att rädda honom.

Suzette tog med sig en hundfälla och lite mat för att locka in hunden och åkte sedan till stationen för att lokalisera lurvbollen på rälsen.

Det var inget lätt uppdrag. I stället för att lätt fånga in hunden blev situationen allt farligare då den ställde sig mitt på rälsen och riskerade att bli överkörd av ett tåg.

Suzette försöktekomma så nära hon bara kunde, utan att stressa hunden mer än nödvändigt. Sedan ställde hon fällan i närheten av spåret och lämnade platsen.

Gick rakt i fällan

Det tog inte lång tid för Labrador-mixen, som Hall kallade Soldier, att lyfta upp huvudet och nosa i riktning mot lådan. Han hade gått en vecka utan att äta och var desperat efter ett stort mål mat.

🎉🐾🎉 ❤️ 🎉🐾🎉I can’t stop crying, this baby has my heart ♥️ Remember Soldier? He laid on those scary railroad tracks…

Posted by Suzette Hall on Thursday, December 15, 2022

Till slut reste han på sig och gick rakt i fällan.

”Han gick in så snabbt, han var utsvulten” sade Hall till The Dodo.

När Soldier var infångad tog Suzette honom till en veterinär på en gång. Det visade sig där att han mådde bra, efter omständigheterna. Han var mager och utsvulten och hade en del sår efter att ha legat ute på rälsen en vecka, men i övrigt var han en frisk och kry hund.

”Vi tog honom till min veterinär och fick honom allt han behövde. Han var en så duktig pojke. Men han var rädd”, sade Suzette till The Dodo.

Soldier var lite skygg och behövde tränas in i sociala sammanhang igen. Tillsammans försökte Suzette och personalen träna hans självförtroende men han var starkt påverkad av det han hade varit med om.

Lyckligt sut

Efter sju månaders försök att hitta en fosterfamilj till Soldier, bestämde sig Hall för att nå ut till en partnerräddning, Labradors and Friends Dog Rescue, för att hjälpa till att få ut hans berättelse till en bredare publik. Det blev hans räddning.

Idag har den 2-årige valpen en familj som älskar honom och som aldrig skulle få för sig att överge honom.

Han får all den uppmärksamhet han behöver, en egen säng att sova i och älskar sitt nya liv.

Så härligt att höra att det gick bra för Soldier till slut. Det här ger mig hopp.