Kvinna ser ledsen och övergiven hund på buss – tar ett avgörande beslut när ingen hämtar henne

Även fast jag vet att husse eller matte kommer tillbaka blir jag alltid lite nedstämd när jag ser en hund utanför en butik. Den sitter där så snällt och väntar, men frågan är huruvida hunden faktiskt vet när den får se sin ägare igen trots att hen återvänder bara minuter senare.

Vissa hundar har däremot inte den lyckan, att ha en person i närheten som ger dem mat och älskar dem varje dag, minut och sekund.

Det var någonting Gemma Burton fick se, när hon en dag upptäckte en ensam jycke som satt på bussen. Hon tog en bild på hunden och la ut på Facebook – och några busshållplatser senare tog hon ett viktigt beslut.

Det var en vanlig dag när Gemma Burton satt på buss 620 i West Yorkshire i England på väg till skolan. Men någonting som var konstigt, eller snarare med en viss passagerare.

Ensam hund på bussen

På sätet på andra sidan satt en ensam hund, helt ensam och såg väldigt ledsen ut.

Den hade ett halsband på sig men inget koppel – och det verkade som om den resten ensam.

This little cutie came on the 620 bus at Bierley Lane to Bradford this morning.If she belongs to you and you're in Bradford, please, please come to the Bradford Interchange bus station and collect her.

Gepostet von Gemma Louise Burton am Mittwoch, 16. Oktober 2019

Gemma visste inte vad som hade hänt med hunden. Det var märkligt att den åkte ensam och hon valde att ta en bild på den lilla jycken innan hon hoppade av.

Gemma tog det svåra beslutet att lägga upp bilden på Facebook. Hennes förhoppning var givetvis att det fanns en ägare i närheten som kunde ta hand om hunden, men samtidigt fanns det en rädsla att den inte hade någonstans att ta vägen.

Efterlyste ägaren

Inom bara några minuter började människor dela bilden.

”Den här lilla sötnosen hoppade på buss 620 på Bierley Lane mot Bradford imorse. Om hon tillhör någon och du befinner dig i Bradford, snälla kom till Bradfords busstation och hämta henne”, skrev Gemma till bilden hon delade på Facebook.

– Hon var väldigt lugn med alla människor runt om sig. Hon gick runt för sig själv och gnällde lite. Vi hjälptes åt att se till att hon inte kunde gå av bussen vid de kommande busshållplatserna då det var så mycket trafik i närheten och hon kunde ha blivit skadad, berättar Gemma för Today.

”Hon verkade vara ledsen”

Till slut kontaktades en hundvakt som kunde komma och hålla ett öga på hunden vid slutstationen. Hunden togs till ett djurhem i närheten och fick namnet Olive.

– Hon verkade vara ledsen. Hon luktade överallt och det verkade som om hon letade efter någon, säger Gemma.

UPDATEThe dog taken as a stray (1004322272) from Bradford Interchange after taking herself for a ride on a bus is safe …

Gepostet von Cliffe Kennels & Rescue am Sonntag, 20. Oktober 2019

Trots att det verkade som att Olive hade blivit övergiven på bussen av sin ägare visade det sig att flera människor sett henne vandra omkring i närområdet redan den föregående kvällen.

Flera djurhem delade bilder på Olive i hopp om att hitta ägaren. I sju dagar försökte dem hitta ägaren, men sedan tog de ett avgörande beslut. Hon skulle adopteras bort till en person som verkligen ville ha henne.

Väntar på adoption

Olive fick gå till veterinären och det visade sig att hon mådde bra, bortsett från en liten ögoninfektion som hon fick behandling mot.

Det har nu gått två veckor sedan Olive hittades på bussen och mängder av människor har hört av sig. Nu väntar jobbet med att hitta en ny familj till den söta lilla jycken.

– Det kommer bara finnas en lycklig person bland den stora mängden av samtal, berättar Denise Ball, ägare av djurhemmet Cliffe Kennels, till BBC.

Vilken tur att Gemma och de andra hjälpte Olive, nu kommer hon äntligen få ett nytt hem.

Alla hundar förtjänar att få bo i ett hem fullt av kärlek och bus, dela om du håller med!