Kvinna adopterar hemlös hund – en dag får hon se vad den gjort vid staketet, och lär sig en viktig läxa

Vi människor kan lära oss massor av djuren!

Om du någon gång har haft ett husdjur tar jag nästan för givet att du någon gång sagt för dig själv att: ”Jag måste vara mer som min hund” (eller katt eller häst eller vilket djur som helst).

Suelen Schaumloeffel från Brasilien adopterade valpen Lana för några år sen, vilket bland annat uppmärksammats av The Dodo.

Vad Suelen inte visste då var att Lana skulle lära henne en viktig läxa.

Valpen Lana levde på gatan i Brasilien och hade inget hem. Hon hade ingen som tog hand om henne, ingen som gav henne mat – och ingen som gav henne kärlek.

Allt Lana ville göra var att älska någon villkorslöst. Den dagen skulle komma.

För en dag adopterades hon av Suelen, som var beredd att ändra sitt liv radikalt för att kunna ta hand om Lana.

Trygg och älskad

Lana fick äntligen en familj där hon kunde känna sig trygg och älskad. Men hon hade inte glömt hur tufft livet är ute på gatan.

En dag när Lana fick syn på en gatuhund genom familjens staket i trädgården kände hon på sig att den här hunden behövde hjälp. Antagligen kände hon igen sig själv i den andra vovven. Så hunden Lana gick och hämtade sin filt och fick ut den genom staketet så att hon dela den med sin nya kompis.

Nu slapp gatuhunden frysa.

Sprider sig som en löpeld

Så himla fint! Jag blir nästan tårögd.

Foto: Facebook

”Min bästa kompis har påmint mig om något viktigt: att vara generös”skrev Suelen vid tillfället på sin Facebook-sida.

Suelen delade bilden på sin Facebook-sida och fick ett enormt gensvar. Bilden på när Lana delar filten med sin nyfunna vän fick över 25 000 delningar och över 45 000 gilla-markeringar. Och det är ju inte så svårt att förstå varför!

Suelen skriver också att hunden på gatan som Lana hjälpte ska ha fått komma till ett tryggt hem – och det är ju något som gläder mig väldigt mycket.

Det här är ett tydligt exempel på att vi har mycket att lära av djuren. De är mycket smartare än vad vi tror och har många gånger ett större hjärta än människorna.

Dela gärna det här med dina nära och kära om du också tycker att djur är det bästa som finns. Och heja Lana, fortsätt att vara en sån underbar hund!