Ingen vill ha döende hittehunden Henry – då tar djurvännen ett beslut som förändrar vovvens liv för alltid

När Zack fick höra om den gamla cancersjuka hunden på hundhemmet vägrade han lämna den bakom sig och gå.

I stället bestämde han sig för att adoptera den och ge den all kärlek den behövde.

När Zack Skow tog klivet in på Marley’s Mutts Dog Rescue i Tehachapi, Kalifornien fick han direkt ögonkontakt med den gamle hunden Henry.

Henry hade hunnit fylla 16 år och det var tydligt att åren tagit på honom. Hade hade börjat bli grå i pälsen, var inte lika energisk som de andra hundarna och hade drabbats av cancer.

16 år för en hund är mycket, och är mer än vad många hundar hinner bli. Så det var helt klart att Henry inte skulle ha så många år kvar i livet.

Förändrade vovvens liv för alltid

Zach kunde inte stå ut med tanken på att den här hunden tillbringade sina sista år ensam på ett hundhem. Så i mars 2021 bestämde han sig för att ta med Henry hem och göra hans sista tid i livet så bra som möjligt, med så mycket kärlek som möjligt.

Hans mål var helt enkelt inte att lära hunden en massa nya tricks, snarare att han skulle omges av människor som älskade honom och som han gillade.

Även om Henrys ålder ibland oroade Zack försökte han skaka av sig det och ta varje dag som den kom och det bara av att komma hem till Zack gjorde Henry yngre i sinnet.

Glömde bort sin ålder

Efter bara några dagar sprang han omkring i trädgården och lekte.

Hunden hade också cancer när han var på härbärget. Det låter bistert, men en operation fixade allt för Henry. Den här hunden vill verkligen fortsätta leva.

Zach förväntade sig inte att Henry skulle vara kvar så länge. Han hade gissat att hunden, med tanke på Henrys ålder, bara hade några månader kvar.
Men Henry trotsade dessa odds, till Zachs stora förvåning. Han verkade glömma sin ålder dag för dag.

16-Year-Old Foster Dog Starts Galloping With Joy

Guy picks up a confused 16-year-old dog from the shelter so he doesn't die alone — months later he's galloping around the yard after his foster dad 😍 😍

Posted by The Dodo on Thursday, February 10, 2022