FOTO: Miami Herald/Youtube

Husses älskade rottweiler försvann spårlöst för 8 år sen – då får han ett nervöst samtal från veterinären

Den 7 april 2007 försvann Joshua Edwards älskade rottweiler Duke spårlöst från trädgården hemma i Florida, USA. Hunden var då inte ens ett år gammal. Joshua var bedrövad och gjorde allt i sin makt för att hitta Duke. Men ju längre tiden gick desto mer uppgiven blev Joshua. Han befarade att han aldrig mer skulle få se sin älskade hund.

 

 

 

FOTO: Miami Herald/Youtube

En hundägares största skräck är att förlora sin älskade vän. Men det kan tyvärr hända vem som helst.

Joshua Edwards fina rottweiler Duke var inte ens ett år gammal när det otänkbara inträffade. Duke försvann från hans trädgård och kom aldrig tillbaka.

Joshua hade mer eller mindre gett upp hoppet om att få se sin kära hund igen. Men så åtta år efter försvinnandet får han ett samtal…

Det var från en veterinärklinik som – mirakulöst nog – hade lyckats spåra Duke till sin gamla ägare. Det var nämligen en kvinna som hade sett hunden gå längs gatan, helt för sig själv. Hon gjorde då det enda rätta och kontaktade veterinären, som i sin tur spårade hundens mikrochip till Joshua.

FOTO: Miami Herald/Youtube

Joshua trodde inte att det var sant, han ville inte få några falska förhoppningar.

Det var därför en mycket nervös väntan hos veterinären. När dörren öppnades höll han andan.

FOTO: Miami Herald/Youtube

Visst var det Duke som klev ut från dörren! Joshua blev så klart alldeles överlycklig! Och hunden kände mycket riktigt igen lukten från sin älskade husse – efter åtta år på flykt.
– Jag tror att han visste vem jag var direkt. Aldrig kunde jag tro att jag skulle få se honom igen, säger han till Miami Herald. 

Veterinären berättar att de haft liknande fall tidigare, men att det då rört sig om några dagar eller maximalt veckor. Åtta år är fullständigt unikt. Men tack vare chipet var det möjligt.
– Det här visar bara att systemet fungerar, säger veterinären till tidningen.

FOTO: Miami Herald/Youtube

Var Duke har varit under alla dessa år kommer vi nog aldrig få veta. Men att han äntligen är tillbaka gör mig alldeles varm i hjärtat.
– Jag önskar att han kunde berätta för oss vad som hänt, säger Joshua.

Samtidigt poängterar han att det i alla fall har varit någon som tagit hand om honom på ett bra sätt. Duke var vid väldigt gott skick när han återvände.

Sådana här historier gör mig alltid så glad. Det är fantastiskt att se den äkta kärleken som finns mellan hundar och människor. Dela gärna vidare det här så att dina vänner får se på något otroligt fint! 

Se när Joshua återförenas med sin älskade hund efter åtta år: