Husse följer efter hund som beter sig märkligt till skogen: Ser genast livsfaran och ringer 112

Vissa människor bör inte ha djur. Och det är därför det kommer in så många vanvårdade, misskötta och misshandlade hundar till olika hundstall världen över.

Som tur är finns det dem som gör allt i sin makt för att ta hand om dessa djur så att de får komma till en kärleksfull familj där de kan lära sig att lita på människor igen.

Peanut, en treåring tik som ett år sedan räddades från sin förre ägare av ett hundstall. När hon kom in till Delta Animal Shelter i Escanaba, Michigan var hon mycket illa däran.

Hon hade flera brutna ben, och hennes mage var full av skräp. Hon hade verkligen inte haft en lätt start i livet.

Som tur var kunde hon återhämta sig och fick komma till en ny familj som älskade henne.

Men det är inte varje dag du får höra om att en hund som själv blivit räddad återgäldar tjänsten.

En dag så började Peanut bete sig konstigt. Hon sprang av och an i huset och ingen kunde förstå vad som tagit åt henne. Men efter en stund förstod dem, och nu hyllas hon som en hjälte i hela USA.

Hennes matte och husse var så stolta över Peanuts beteende att de beslöt sig för att skriva ett brev till Delta Animal Shelter och berätta vad som hade hänt.

Så här skrev de:

”Kära hundstall,

Jag måste dela med mig av denna hjärtskärande historia om hur duktig Peanut har varit! Hon har verkligen varit en välsignelse för vår familj och vi älskar att ha henne hos oss. Som ni vet har hon en hemsk bakgrund och vi är så glada att vi kunde ta hem henne till oss och ge henne den familj och kärlek som hon förtjänar.

Hur som helst, jag tror att hon måste ha kvar något sjätte sinne från sitt tidigare liv.

Idag var Peanut ansvarig för att rädda livet på en treårig liten flicka. Omkring klockan elva i morse började Peanut att springa omkring som galen i vårt hus.

Hon sprang upp och ned för trappan, skällde och gnydde. Sedan hämtade hon min man som var i garaget och pysslade med sina projekt och fick honom att förstå att hon ville gå ut.

Han sa att han kunde höra hur hon sprang omkring men kunde inte förstå varför. Han släppte ut henne och hon sprang raka vägen över fältet bakom vårt hus i full fart.

Ringde 112

Min man följde efter. Och till sin förvåning hittade han en naken och skälvande treårig flicka som satt hopkurad som en boll. Han tog henne i famnen, lindade in henne i sin tröja och tog med henne in. Han ringde 112 och berättade vad som hade hänt.

När ambulanspersonal och polis kom till platsen kunde den lilla flickan bara säga en sak: ”Vovve.”

Tack vare Peanut räddades en liten ficka idag. Hon har verkligen varit en välsignelse för oss och nu även för andra.

Ord kan inte beskriva hur tacksamma vi är att vi har Peanut i våra liv och hur otrolig hon är. Hon är en del av vår familj nu och tack vare underbara personer som er på hundstallet så lever hon.”

Utan henne hade inte bara hennes liv tagit från jorden utan livet på den lilla flickans liv hade kanske tagits också.

Den lilla flickan kunde senare identifieras och var en flicka från trakten. När de hittade hennes föräldrar insåg de vilken misär flickan levt i. Ingen människa ska behöva bo så. Och som om inte det vore nog. De hittade även en annan flicka i huset som levde i smutsen.

Båda flickorna kunde omhändertas av socialtjänsten. En utredning kommer att få avgöra vad som ska hända med flickorna i framtiden.

Former Abused Shelter Dog now Local HeroPetunia arrived at the shelter last April with 2 broken legs, a belly full of…

Posted by Delta Animal Shelter on Monday, March 20, 2017

Vilken tur att Peanut hittade flickan den där dagen. Hade det inte varit för henne hade det kunnat sluta mycket illa. För både henne och hennes syster.

Dela artikeln med dina djurälskande vänner för att hylla Peanut för hennes hjälteinsats.