Hundens ägare kollapsar och ambulans tillkallas – när den kör iväg har de en oväntad passagerare

Hundens ägare kollapsar och ambulans tillkallas – när den kör iväg har de en oväntad passagerare

En man var ute och gick med sin hund när han plötsligt föll ihop.
Husdjurets agerande därefter har väckt stor uppmärksamhet.

Det var i augusti 2020 som ambulans tillkallades till platsen och snart kom för att hjälpa mannen. De var redo att åka iväg till sjukhuset, när det visade sig att ambulansen hade fått en oväntad passagerare.

Det visade sig nämligen att mannen hade en fyrfota vän som gärna ville följa med. Mannens hund hade först klättrat upp på sidan av ambulansen, och ställt sig där – redo att åka med sin husse.

Hela händelseförloppet fångades på video av vittnet Anderson Fechner Bahi.

O cachorrinho queria ir na ambulância com seu dono e conseguiu…sem informações sobre a pessoa.

Posted by Anderson Fechner Bahi on Sunday, August 30, 2020

”Hunden ville åka med ambulansen med sin ägare och fick det… ingen information om personen”, skriver han på sin Facebook-sida där han lade upp videoklippet från händelsen i slutet av augusti.

På bilderna kan man enbart se hur ambulansens dörrar är stängda, och hunden ställt sig på rampen på baksidan. Vovven var förmodligen orolig för sin ägares skull, och ville bara följa med.

Nu har hundens fina agerande för sin husse uppmärksammats stort i sociala medier.

– Jag körde förbi i min bil när jag såg att en ambulans stannat på andra sidan vägen, säger Bahi till djursidan The Dodo.

Posted by Anderson Fechner Bahi on Sunday, August 30, 2020

Till slut så fick hunden följa med sin ägare.

När de kom fram till sjukhuset väntade hunden tålmodigt utanför entrén. Detta var någonting som kom till Maria Lúcia Muniz, som arbetar som volontär i området för djuren. Hon sade till personalen på sjukhuset att hon kunde ta med sig hunden hem till sig så länge husse var inlagd.

Posted by Anderson Fechner Bahi on Sunday, August 30, 2020

Detta var mycket vänligt, men behövdes inte. Efter mindre än en timme återförenades nämligen hunden med sin ägare, uppger The Dodo.

Hunden är verkligen människans bästa vän. Vi älskar våra fyrfota vänner – och de ger oss villkorslös kärlek tillbaka. Husdjuren är fantastiska. Dela gärna vidare det här inlägget så att fler får se detta!