Hunden vandrar omkring på gatan med tragisk lapp i kopplet – efter att hans ägare gått bort i corona

Coronapandemin har slagit hårt mot världen. Över 900 000 människor har avlidit efter covid-19 runtom vår jord.

Sydamerika har drabbats mycket hårt, och i Peru har i skrivande stund 31 369 personer avlidit efter att ha drabbats av coronaviruset.

En av alla dessa personer var ägare till hunden Chester.

Hundägaren hade arbetat på en marknad, och då ofta tagit med sig sin hund. Men nu fick de som brukade handla av honom se hunden ensam. Han såg mycket sorgsen ut.

Hundägarens kollegor på marknaden bestämde sig för att de var tvungna att göra någonting för hans fyrfota följeslagare, som nu blivit lämnad ensam åt sitt öde. I värsta fall skulle han nu hamna på gatan, sorgsen och utan hopp om framtiden.

De som arbetade på marknaden bestämde sig för att leta upp en ny familj åt hunden. Hur de gjorde?

De skrev helt enkelt en lapp – som de fäste i hans koppel. Sedan fick han stå bredvid dem – tills någon läste lappen för att ta med honom hem, skriver Mirror.

De känslosamma orden träffar alla djurvänner rakt i hjärtat.

Det stod så här: ”Hej, mitt namn är Chester. Snälla hjälp mig. Min ägare har avlidit till följd av covid-19 och jag har ingenstans att ta vägen, ignorera mig inte”.

I närheten fanns Chesters räddande ängel. Nataly Oblitas säljer djurmat på marknaden för djurorganisationen Huellitas Felices Peru.

Hon tog med honom till veterinären, och sedan lade de upp en annons i sociala medier där deras tusentals hundvänner till följare delade vidare Chesters berättelse.

Det dröjde inte mer än ett dygn, innan Chester hade fått komma till ett nytt hem.

Troligtvis bär han för alltid sin avlidne ägare i hjärtat, samtidigt som han nu undviker ett liv på gatan.

Dela gärna vidare inlägget för att hylla alla som arbetar för att ge våra husdjur en extra chans i livet.