Hunden sitter ensam på tågstation med resväska – får komma till ett nytt, kärleksfullt hem

Alla hundar har inte samma tur här i världen.
Men tur då att det finns djurvänner som vill ställa allt till rätta.
Hunden Kai hittades övergiven på en tågstation i Skottland – efter julen.
Nu berör hans öde en hel värld av djurvänner.

Det var i Skottland som hunden Kai hittades dumpad av sin ägare på en tågstation julen 2015. Stackaren hade lämnats alldeles ensam på stationen och när passagerare som skulle med tåg fick syn på Kai blev de förstås förskräckta.

Kai var helt fast. Någon hade bundit fast hans koppel så han kunde omöjligen slita sig loss. I stället satt han där, fint och stilla, med sin mystiska väska intill, skriver Daily Mail.

Foto: Youtube

Eftersom det var en plats som ändå var hyfsat befolkad, så dröjde det inte länge innan någon hade ringt in till polisen. De skickade ut en patrull för att hjälpa den stackars fyrfota vännen.

Den lilla väskan intill hunden förbryllade först alla. När de öppnade den fick de svaret: Där fanns en kudde, lite mat, Kais vattenskål och några leksaker. Helt enkelt – Kais egna tillhörigheter.

När Kai skickades till veterinären för en kontroll så misstänkte man att han hade blivit misshandlad av sin förra ägare.

Foto: Youtube

I Skottland är det ett lagbrott att överge sina djur, och därför blev det nu en jakt för myndigheterna att spåra ägaren. Under tiden fick Kai komma till ett djurhem och så småningom blev han adopterad!

Men dit kommer vi till lite senare. Först måste vi bena ut historien om hur Kai kunde hamna på tågstationen från första början. Polisen började undersökningen genom att kolla på det mikrochip som Kai bar. Där fick de fram lite information, såsom varifrån han hade sålts. De tog kontakt med honom och han berättade att han inte visste något om hur det gått för Kai efter att han sålt honom 2013.

Vid det här laget hade bilder på hunden Kai börjat cirkulera på sociala medier – och en kvinna klev fram i utredningen och gav sig till känna.

Hon berättar för Daily Record att hon hade åkt från en annan stad för att möta upp en man på tågstationen. Syftet ska ha varit att hon var intresserad av att köpa en hund, men när hon såg att Kai var illa däran och väldigt smal så fick hon kalla fötter. Hon anade att det var någonting lurt på gång.

– Jag sa att jag ville ta hunden på en promenad, så han bad mig om 150 pund som deposition om jag inte skulle komma tillbaka. Sedan såg jag honom gå till sin bil. Jag ringde upp honom och sa: ”Du måste komma tillbaka till din hund”. Han kom aldrig tillbaka, sade kvinnan enligt Daily Record, uppger Animal Channel.

Hon fick panik och visste inte vad hon skulle göra. Dessutom behövde hon passa ett tåg hem – eftersom hennes dotter var sjuk och behövde hennes assistans så kunde hon inte vara borta en längre tid. Därför band hon fast hunden i kopplet på stationen och hoppades helt enkelt på att någon skulle komma till hans undsättning. Kanske inte det helt optimala, men man får ändå förstå henne att hon där i stunden fick lite panik. Trots allt så ville hon ju bara hundens bästa.

Kai kom som sagt sedan till ett djurhem och nu har han blivit adopterad av vane hundägaren Ian som i klippet nedan berättar om kärleken till sin nya familjemedlem. Ian själv berättar att han tidigare hade en dalmatin som hette Mica och som han älskade så mycket. 15 år fick de tillsammans innan hon somnade in före jul.

Nu fortsätter han att ge sin kärlek till hunden Kai.

Så underbart att Kai har fått komma till ett nytt hem! Dela nu inlägget för att visa att du står på djurens sida!

Djurbibeln står på djurens sida – följ oss gärna för att få fler inlägg och videos med härliga djur i ditt Facebook-flöde!

TV: Övergivna valpar på öde ö hittade