Hunden rymmer och försvinner spårlöst, 11 dagar senare hörs ett ljud från vildmarken

Ibland blir inte saker som man planerat. Det kan handla om småsaker som går att åtgärda, men ibland kan det rasera mycket mer än så. Det finns också de tillfällena när saker går fel men istället byts till någonting bättre. Kanske är det då till och med att det var menat?

Precis det var vad som skulle ske för Kelly McDuffie som var ute på ett äventyr i nationalparken Shenandoah National Park i USA tillsammans med kompisen Danny.

Mitt i vandringen bestämde de sig för att göra om rutten, någonting som skulle visa sig bli livsavgörande för en fyrbent liten kompis.

Kelly McDuffie och Danny Hartung var mitt uppe i sin vandring i Shenandoah National Park i USA när deras dag tog en oväntad vändning.

Vandrade i nationalpark

I stället för att gå mot ett stort vattenfall, som Kelly ville se, tog de en något torrare och mer historisk väg genom den vackra terrängen.

Kelly var inte jättenöjd med valet, men accepterade det och gick vidare.

”Vi startade lite sent så när vi kommit halvvägs började det bli varmt. Jag sa sarkastiskt att om vi gått via vattenfallen hade jag kunnat blöta kepsen för att kyla ner sig”, skriver Kelly i ett inlägg på Facebook.

Bildkälla: Facebook/Kelly McDuffie

Kort därefter hörde de porlande vatten. Plötsligt uppenbarade sig en liten bäck och duon bestämde sig för att gå dit för att fylla på vätskereserven.

Upptäckte hundvalp

I anslutning till bäcken fanns även en buske med björnbär. Samtidigt som Danny började plocka ett antal bär tog Kelly ett kort. Och i efterhand kunde de se att någonting dolde sig i kortet.

Bakom Danny, i ett litet buskage, satt en hundvalp. De visste direkt att det var den valpen, golden retrievern Max, vars bild satts upp på flera ställen runt om i nationalparken i hopp om att någon skulle hitta honom.

Bildkälla: Facebook/Kelly McDuffie

Max ska ha sprungit ifrån sin familj som hade semester i trakten knappt två veckor tidigare men inte kommit tillbaka. Trots att han nu var hittad verkade det inte som om han var lika glad över det.

Lockade med mat

Max satt kvar i buskaget och morrade tyst.

”Alla som känner mig vet att jag är väldigt rädd för hundar, men min modersinstinkt kickade in och jag tänkte inte lämna området utan honom.

Bildkälla: Facebook/Kelly McDuffie

Kelly hittade en bit mat och med det blev hon kompis med Max. Den illa jycken kom ram och fick både mat och vatten, och till slut fick de vara nära och klappa honom.

De hittade ett rep i närheten som de kunde använda som koppel, men när de försökte ta honom därifrån upptäckte de ytterligare ett problem.

Kallade på hjälp

Max verkade ha skadat sitt ben och kunde inte gå. Paret kunde inte heller bära hunden på egen hand så de anropade hjälp via radion.

Bildkälla: Facebook/Kelly McDuffie

En kort stund senare var hjälpen på plats. Max lades på en brits och lyftes ut från den stora skogen. Äntligen kunde Max återförenas med sin familj!

Kelly och Danny fortsatte sin vandring och efteråt mötte de Max och familjen. I 11 dagar hade volontärer, parkarbetare och ägarna försökt locka fram Max genom att lägga ut både fällor och mat, men han lyckades ta sig igenom allt och vägrade bli upphittad.

Blev stora hjältar

”Max mår bra. Han har varit hos veterinären och doktorn sa att han förlorat knappt 5 kilo. Hans ben är inte skadade men bakbenen var svaga på grund av allt lufsande”, skriver Kelly på Facebook.

Max har nog fått nog med äventyr på ett bra tag, men det här är verkligen ett perfekt exempel som visar hur förändrade planer ibland sker av en anledning. Och om vi har ögonen öppna för att se den anledningen, kanske lär vi oss också mer om livet i stort i framtiden.

Bildkälla: Facebook/Kelly McDuffie
Kelly och Dany är riktiga hjältar som räddade Max från den stora nationalparken. Snälla, dela artikeln vidare för att hylla deras hjälteinsats.