Hunden räddar flickans liv – efter att hon slutat andas mitt i natten

Att ha en hund i huset är alltid en välsignelse: de är inte bara kärleksfulla och lojala följeslagare, utan de kan till och med rädda liv.

Vi har sett historier om hundar som kliver upp för att skydda sina ägare eller varna dem för fara.

Nu hyllar en kvinna sin hund som en hjälte efter att han hjälpte till att rädda hennes barns liv och varnade föräldrarna i tid efter att barnet slutat andas.

Kelly Andrew, från Boston, Massachusetts, är ägare till en Boston terrier som heter Henry. Ifjol började hunden agera mitt i natten och bröt sig hela tiden in i deras barnkammare och väckte Kellys bebis.

Kelly säger att hon blev ”trött” på sin hunds beteende, särskilt eftersom barnet hade varit sjuk.

Men sedan märkte hon att hennes bebis inte andades.

Hennes dotter fördes till sjukhuset – och Kelly insåg att Henry inte orsakade störningar, utan försökte rädda barnets liv.

På något sätt visste hunden instinktivt att något var fel. Genom att hålla barnet vaket och hjälpa till att varna föräldrarna räddade Henry sannolikt barnets liv, så att hon kunde få medicinsk hjälp innan det var för sent.

”Jag vet inte vad som skulle ha hänt om han inte hade väckt henne”, skrev Kelly på Twitter. ”Vi förtjänar inte hundar.”

Bebisen tillbringade natten på sjukhuset och mår nu ”mycket bättre”, enligt mamman.

Kelly säger också att hennes heroiska hund Henry modigt höll koll på huset hela natten ”trots att han är mörkrädd”.

Hon tackade också akutavdelningen på Connecticut Children’s Hospital för att de var ”bokstavligt talat hjältar” och hjälpte hennes dotter.

Men det var goda hunden Henry som fick mycket av uppmärksamheten när historien blev viral i sociala medier. Människor var förvånade över hundens instinkter – och vissa delade till och med sina egna liknande historier, som visade hur livräddande hundar kan vara… även när det först kan verka vara ett dåligt hundbeteende.

”Vi kunde under lång tid inte förstå varför min tjänstehund fortsatte att gå in till mina föräldrars rum flera gånger om natten och sniffade på min pappas ansikte och knuffade honom flera gånger”, svarade en kvinna.

”De knuffade alltid bort henne och hon cirkulerade fortfarande tillbaka. Hon slutade så fort han fick sin pacemaker.”

”Jag är kroniskt sjuk. Det har varit många gånger jag åkt till sjukhuset för att en av mina hundar har börjat nosa och uppmärksamma en kroppsdel ​​och larma om att något är fel”, skrev en annan.

”Hundar är hjältar!”

Vi är så glada att den här bebisen mår bra, tack vare det snabba tänkandet hos denna heroiska hund! Bra jobbat, Henry!

Dela denna otroliga historia för att visa hur fantastiska hundar kan vara!