Hunden leder matte till brunnen, tittar ner och upptäcker en övergiven bebis

Det var en helt vanlig dag när Charmaine Keevy gick med sin hund Georgie i Port Elizabeth i Sydafrika.

63-åringen brukar egentligen gå en annan tur, men den här dagen valde hon att ta en ny väg.

När de passerade en brunn började Georgie plötsligt skälla. Då insåg matten vad som hade hänt.

FOTO: Instagram

Charmaine förstod först inte varför hunden började skälla så mycket där vid brunnen.
– Först trodde jag att han var rädd för en katt. Men när jag hörde gråtet och tittade närmare såg jag att det låg en bebis där, säger hon enligt Liftable.

Läget var akut, hon var tvungen att agera – och det snabbt! Hon sprang iväg efter hjälp och mötte som kom till undsättning. Lyckligtvis kunde de lyfta bort gallret och där låg bebisen, med navelsträngen kvar, helt naken och vettskrämd.

Mannen tog sig ner i brunnen för att rädda barnet. Nere i den skitiga brunnen fanns fullt av myror, men som tur var befann de sig inte i närheten av bebisen.

– Jag visste inte om bebisen var skadad så jag försökte dra upp henne väldigt försiktigt. Jag ville bara hålla om henne för jag visste att hon behövde hjälp omedelbart, sa mannen.

Det dröjde inte länge förrän ambulansen kom till platsen och förde bebisen till sjukhuset. Där kunde läkarna konstatera att hon drabbats av både hypotermi och andningsbesvär.

Sjukhuspersonalen gav barnet namnet Grace April och nu letar polisen intensivt efter hennes mamma.
– Bebisen är ok för tillfället, men hon har fått en liten infektion på grund av kylan hon utsattes för. Hon kan andas av sig själv och sjuksköterskorna säger att hon kommer klara sig.

Det är fruktansvärt att någon kan göra så här mot ett nyfött barn. Som tur var kom den fina hunden till undsättning och räddade hennes liv. Hundar är helt enkelt fantastiska djur. Dela artikeln för att hylla Georgies fantastiska insats!