Hunden lämnas ensam fastkedjad efter ägaren dör – veckor senare knackar någon på dörren och inser faran

En amerikansk bulldogg vid namn Frances drabbades av ett hemskt livsöde.

När hennes ägare avled glömdes Frances bort och lämnades åt sitt öde, helt ensam i staden Miami i södra USA.

Hon levde ett mycket ensamt liv utan någon som såg till henne – fram till miraklet inträffade.

Claire Morera / Facebook

Det var när ett gäng byggnadsarbetare höll på att renovera ett hus som plötsligt alarmet gick igång. De förstod först inte vad det var som var på gång. Då såg de plötsligt en hund ligga där, helt övergiven inne i huset.

Claire Morera var en av dem som fanns på plats vid bygget. Hon förstod ganska snabbt att det var något som inte stod rätt till med hunden, så hon gick fram och tittade vad som hade hänt. Då insåg hon allvaret, bulldoggen Frances var i riktigt dåligt skick. Hon var skitig, hade sår i pälsen och infekterade ögon.

Claire Morera / Facebook

Claire publicerade ett inlägg på Facebook i hopp om att någon kände till hunden. Bilden på den skadade hunden väckte starka reaktioner och många blev mycket oroliga. Organisationen Abondoned Dogs of Everglades Florida (organisationen för övergivna hundar) tog snabbt tag i ärendet.
– Vi var faktiskt redan ute på ett annat ärende med en övergiven hund den där morgonen, men när jag såg att Frances bara var drygt 14 kilometer bort sa jag att vi skulle åka dit, sa Jan Stenger från organisationen till Animal Channel.

Jan berättade att hon aldrig sett en hund i sämre skick under sina fyra år på organisationen. Hon blev helt förkrossad.

Jan och hennes medarbetare var tvungna att ta reda på vad som hänt med den stackars hunden. Så de pratade med grannarna i området om någon kände till hunden. Då fick de reda på att ägaren hade dött.

De tog henne till veterinären där de fick beskedet att ögonen var det absolut mest akuta problemet. De var så pass infekterade att de behövde opereras bort. I övrigt var hon faktiskt frisk – mot alla odds.

Claire Morera / Facebook

Jan stannade vid hundens sida under alla behandlingar och kunde inte låta bli att förälska sig i henne. Så hon bestämde sig för att adoptera henne.

Abandoned Dogs Of Everglades / Facebook

– Jag trodde aldrig att vi skulle behålla henne. Vi har alltid haft hanhundar, golden retrievers och labradorer. Men vi visste direkt att vi ville behålla henne, sa hon till Animal Channel.

Abandoned Dogs Of Everglades / Facebook

Jag blev helt förkrossad av den här historien, men det är helt fantastiskt att Frances till slut hamnade i trygghet. Nu får vi hoppas att hon får leva ett långt och lyckligt liv! 

Gilla och dela för att hylla alla djurrättsorganisationer som gör ett enastående jobb!