Hunden kämpar för sitt liv i floden, sekunder senare fångar kameran husse göra det ofattbara

Hundar är människans bästa vän – och när vi välkomnar en till vårt hem blir de en stor del av familjen. Det är därför inte konstigt att en skulle göra vad som helst för sin kära vovve, oavsett situation.

Precis det var vad Al Trovinger gjorde under en promenad med sin hund River. På en bro ramlade hunden ner i vattnet och låg ensam och hjälplös.

Men Al visste precis vad han behövde göra – och gjorde det enda som var rätt.

Det var en helt vanlig dag när Al Trovinger bestämde sig för att åka på en utflykt med sin fru och deras treåriga hund River i Alabama, USA.

De tog bilen för att åka iväg, men på vägen tvingades de stanna. Trafiken hade plötsligt blivit tjock och köerna var långa. Till slut insåg de att River behövde gå på toaletten, och Al gick tillsammans med sin hund ut för att göra sina behov.

Bildkälla: Youtube/Fox

Bilen hade stannat i närheten av en bro och på vägen mot ett buskage gick de förbi kanten.

Det var då River blev exalterad av någon anledning, kanske av vattnet, och började rycka i kopplet. Det var då det enda som inte fick hända skedde.

Bildkälla: Youtube/Fox

Ramlade i vattnet

Kopplet gick sönder, precis vid brokanten, och River föll ner i vattnet från bron. Fallet var inte tillräckligt högt för att hon skulle avlida – men Al insåg att det var bråttom att hjälpa sin älskade hund. Hon låg i vattnet, som var strömt, utan någon som kunde hjälpa.

Al såg på sin hund, som såg skärrad ut. Efter några minuter insåg han att River inte skulle simma mot strandkanten på grund av att Hon antagligen var i chock.

Bildkälla: Youtube/Fox

Det var då han beslutade sig för att agera – och det snabbt.

Utan att tveka hoppade Al ner i vattnet och landade precis bredvid River. Men nu var äntligen husse i närheten.

Bildkälla: Youtube/Fox

Hoppade efter

Det fanns ingenting annat för mig att göra. Antingen hade jag lämnat henne till att drunkna eller så skulle någon hoppa ner och rädda henne”, berättar Al för amerikanska Fox.

Så fort Al slog i vattenytan simmade River fram till honom. Hon var så glad att äntligen se honom igen!

Bildkälla: Youtube/Fox

Stor hjälte

River försökte sätta sig på Al, men det gick inte. I stället kastade en snäll människa ner en flytväst för hundar från bron som Al kunde använda sig av för att rädda River.

Efter några minuters kamp, som inte tog lätt på Al, kunde de nå en närliggande brygga där de tog sig upp i säkerhet. Ambulanspersonal fanns på plats som kollade till de båda, men allting var bra. De bestämde sig för att strunta i utflykten – och tog bilen hem.

Al agerade som en riktig hjälte för att rädda Rivers liv. En riktig hjälte som gjorde vad, vad jag hoppas, de flesta hundägare hade gjort.

Al är en riktig hjälte som riskerade sitt eget liv för att rädda sin hund. Dela för att hylla hans heroiska insats!