Elak gubbe håller hunden fastkedjad i 10 år – då ser grannarna rött och gör det enda rätta!

.

Att vi ska behandla varandra med respekt och värdighet tycker jag är någonting som är direkt avgörande i våra liv.

Därför blir man alltid lika förvånad och rasande när man får veta hur vissa människor behandlar våra fyrbenta vänner.

Men för min del är jag övertygad om att ljuset alltid kommer vinna över mörkret – så länge de goda krafterna går ihop tillsammans och visar att alla djur förtjänar att bli behandlade med respekt, kärlek och värme!

Den här historien handlar om några djurhjältar som såg hur deras elaka granne höll en hund fastkedjad – dygnet runt. En dag bad de honom att göra det enda rätta: Att sluta upp med dumheterna. Men granngubben vägrade, trots att grannarna bad honom i flera år.

I över tio år förblev den stackars hunden fastkedjad ute i trädgården. Oavsett sol och värme, eller kyla och regn.

Hunden kunde bara stå där, med den tunga kättingen runt sin hals. Hon hade varken filt, leksaker eller ett ben att gnaga på. Hon fick inget mer än lite vatten och mat så att hon skulle klara sig. Men det var långtifrån tillräckligt och inte alls ett drägligt liv.

En dag fick så grannarna nog. De bestämde sig för att ta saken i egna händer – och agera.

Grannarna fick nämligen nog. De började med att ringa runt till flera djurorganisationer – med förhoppningen om att de skulle få hjälp att hjälpa hunden. Men hunden var inte alldeles omedelbar. De funderade ett tag på att bryta sig in i mannens trädgård och rädda den stackars hunden. Men eftersom det skulle ha varit ett lagbrott, så gjorde de aldrig så.

Tack och lov hörde tillslut organisationen Animal Advocates av sig – och ville hjälpa till. De hade hört talas om den stackars vanvårdade hunden och bestämde sig för att åka till platsen och undersöka saken tillsammans med grannarna som slagit larm.

Men när de kom till platsen fick de uppleva sin värsta mardröm.

De såg hur den stackars hunden, som kallades ”Judas” led, och slog till direkt. Organisationen räddade hunden och tog henne till ett varmt bad, massor av kärlek och ett veterinärbesök som var så välbehövligt.

En kort stund senare beslutades att hunden skulle döpas om till Judith, för att hennes nystart i livet skulle markeras.

Efter omhändertagande fick Judith en ny och trygg ägare! Tack och lov slutade denna historia lyckligt till slut! 

Hjälp till och dela detta vidare, för att hylla alla djurhjältar därute som gör livsavgörande insatser för våra fyrfota vänner!

TV: Blind hund genomgår otrolig förvandling