Hunden haltar vid sin gipsade husses sida – hos veterinären bekräftas husdjurets märkliga beteende

Det är alltid oroande när husdjuren är sjuka eller skadade. Som djurägare vill man alltid se till att de är okej och få dem till veterinären så snart som möjligt.

Men när en man oroade sig för sin hund, upptäckte han att det var hunden som var mer orolig för honom. Och vad som verkade vara en skada på vovven visade sig bara vara hans snälla husdjurs sätt att visa sin solidaritet med honom.

Russell Jones, från London, bröt fotleden och hamnade i gips och kryckor. Men så hände något märkligt: hans hund, en 8-årig lurcher som heter Billy, började plötsligt halta han också.

Screenshot/Youtube

Russell var orolig för att något var fel med hundens fot och tog Billy till veterinären dagen efter. Undersökningen kostade runt 300 brittiska pund, ungefär 3 800 kronor, och involverade både scanning och röntgen… och ändå verkade ingenting vara som det inte skulle.

– Han gick in som vanligt, och när han kom ut sa de att de inte kunde hitta något fel på honom, sa Russell till ITV-morgonprogrammet ”This morning”.

Ännu mer bisarrt blev det när Billy började halta igen när de kom hem. Och sedan kunde Russells fru Michelle se hur hunden spurtade runt i trädgården samtidigt som Russell inte var i närheten.

De slog sedan ihop ett och ett och förstod sanningen bakom det märkliga beteendet: att Billy bara höll på att halta runt Russell av sympati för honom samtidigt som husse gick på kryckor!

Det är en anmärkningsvärd gest från en hund, en påminnelse om hur omtänksamma de kan vara. När hans ägare inte kunde ta sig runt som vanligt, bestämde sig Billy för att ”halta” med honom i solidaritet.

Russell laddade nyligen upp ett videoklipp där Billy haltade bredvid honom, förklarade situationen och tillade att han ”älskar” sin hund – även om han kostade honom tusentals kronor i onödiga veterinärutgifter.

Klippet blev snabbt viralt. Samtidigt som vissa människor skämtade om att hunden var en ”skojare”, tyckte de flesta att det var en hjärtevärmande gest.

– Han är en väldigt omtänksam hund, sa Michelle till ITV.

Även om han kanske drog på sig veterinärkostnader, är Billy precis den sortens kärleksfulla hund man vill ha vid sin sida!

Dela denna roliga och söta historia!