Hunden får syn på fågel som blivit ofrivillig fånge på inglasad altan – då gör han det enda rätta

Foto: Youtube

Hunden får syn på fågel som blivit ofrivillig fånge på inglasad altan – då gör han det enda rätta

Vilken duktig hund!

Bilderna på hunden Gus insats på verandan har redan visats över en halv miljon gånger på nätet och det är inte svårt att förstå varför.

Det var en helt vanlig dag. Solen sken ute och familjens hund fick plötsligt syn på någonting på den inglasade terrassen. En liten fågel hade flugit in och kunde nu inte ta sig ut. Fågeln bara flög rakt in i fönsterruta efter fönsterruta, och ville ta sig till det fria igen.

Då gjorde hunden det hjärtskärande vackra.

Foto: Youtube

Hunden Gus ville nämligen hjälpa till. Därför tog han sig in på terrassen, och lokaliserade den lilla fågeln. Han plockade upp den med munnen, och gick sedan helt enkelt ut med den. Sedan släppte han fågeln som lättad kunde flyga iväg igen.

En liten insats av hunden, men det betydde hela världen för den lilla fågeln.

”Under åren har vi haft flera fåglar fastna på verandan (dörren är öppen under dagen för hundarna). Gus är mycket skicklig på den mjuka fångst och släpp!”, skriver Gus ägare Jennifer på Youtube där hon också lagt upp ett filmklipp som fångade just denna underbara lilla sekvens.

Det kan tänkas vara en världslig sak, men i dessa tider behöver vi verkligen påminnas om de små och goda sakerna i livet! Dela gärna vidare inlägget om du också älskar djur!