Hunden dumpas mitt i rusningstrafiken – bilarna susar förbi honom tills han ser en hand sträckas ut

Hunden Mowgli övergavs vid vägkanten.

Efter en stund kom hans räddare till undsättning.

Det var i Rumänien förra hösten som den här fina och lekfulla hunden blev övergiven. Mitt på en tungt trafikerad väg släpptes han av som för att klara sig själv.

När djurhemmet Howl of a dog fick höra att det fanns en liten hund mitt ute på vägen åkte de genast dit. Bilarna for förbi. Ingen stannade.

På himlen tornade tunga moln upp sig. Det väntades ett skyfall – och därmed tuffa förutsättningar för en övergiven vovve.

Foto: Youtube

Då var det tur att djurvännerna dök upp i tid. De närmade sig honom sakta, lade handen i höjd med hans nos en bit ifrån, så att han själv skulle få bestämma om han ville komma och hälsa. Det ville han.

Han fick sig lite välbehövlig mat som de hade med sig också. Detta gjorde susen! Mowgli förstod att de här människorna inte skulle överge honom. De ville honom bara gott.

Efter tre månader på djurhemmet bland en massa hundvänner mådde han mycket bättre!

Foto: Youtube

Nu har han fått komma till sin nya adoptivfamilj i Tyskland. Han var så förväntansfull när de satt i bilen på väg till hans nya liv.

Foto på Mowgli och en av djurhjältarna på Howl of a dog. Foto: Youtube

Hos sin nya familj fick han det underbart! Se efter själv i klippet här nedan.

Tack till er djurhjältar på djurhemmet Howl of a dog för att ni hjälpte Mowgli! Ni förtjänar alla hyllningar! Dela gärna vidare inlägget för att visa dem uppskattning.