Hunden behöver hjälp efter att ägaren låst in honom i bilen i värmen – därför borde alla se klippet

Lämna aldrig din hund i en varm bil, den blir snabbt en dödsfälla! Temperaturen inne i bilen kan bli uppemot dubbelt så hög som utomhus.

Detta budskap är alltid lika viktigt inför varje sommar. Men kanske är det viktigare än någonsin just i dessa tider.

Redan ifjol gick nämligen världens största djurrättsorganisation PETA – People for the Ethical Treatment of Animals – ut med en varning till alla hundägare inför sommaren. Det handlade då om coronapandemin som fortfarande pågår ett år senare. Därför är budskapet fortfarande viktigt att förmedla till alla djurägare.

PETA förklarade att pandemisommaren kunde bli den värsta någonsin för våra fyrfotade vänner.

Foto: Youtube

Tyvärr får vi varje år läsa om fall där ägare lämnat sina fyrfotade familjemedlemmar kvar i bilen. Hundar som avlidit till följd av värmen. Det blir snabbt en så pass hög temperatur i bilen att det kan bli en kamp på liv och död för hunden. De svettas inte, och en sådan situation kan enligt PETA leda till att de får hjärnskador, svårt att andas eller får problem med hjärtat.

På grund av pandemin har det dessutom blivit längre väntetider utanför exempelvis butiker som begränsar antalet kunder inne i affären samtidigt.

PETA skriver:

”Varje år lider hundar och dör när deras vårdnadshavare lämnar dem i parkerade bilar – även om det handlar om ”bara en minut” – medan de är ute på ärenden. Men 2020 års extremt heta temperaturer och ökade väntetider på grund av covid-19 vid platser som livsmedelsbutiker, vårdcentraler och restauranger gör att hundar löper ännu större risk att bli bakade levande i parkerade bilar”, skriver djurrättsorganisationen som också spelat in ett filmklipp som behandlar just detta.

Videon kan fungera som en viktig påminnelse för alla hundägare.

Nu hjälps vi åt att påminna alla djurägare om detta! Dela vidare inlägget, så att inga fler husdjur drabbas av detta någonsin igen!

Lämna aldrig din hund i en varm bil, den blir snabbt en dödsfälla! Temperaturen inne i bilen kan bli uppemot dubbelt så hög som utomhus. Hjälp oss att påminna folk genom att sprida budskapet! ❤️

Posted by Newsner on Friday, June 5, 2020