Hunden är som ett benrangel när han hittas på gatan av en ängel – som ger honom livet tillbaka

.

Det finns inte mycket som gör mig mer illa till mods än när oskyldiga far illa. Ofta handlar det om försvarslösa djur som inte själva kan hjälpa den situation de hamnat i. I Sverige är vi tack och lov förskonade från herrelösa hundar som driver runt på gatorna, men i många länder är detta tyvärr fortfarande vardag.

Som i det stora sydamerikanska landet Argentina. I huvudstaden Buenos Aires hittade en djurvän som heter Pia en hund som såg ut som ett benrangel. Det var bara dagar före julafton 2017 när hon såg hur en liten hund hade massor av sår på kroppen, samtidigt som hon såg hur illa han hade det. Hon förstod att han inte hade långt kvar om hon inte skulle hjälpa honom.

– Jag grät eftersom jag inte kunde föreställa mig att ingen hade hjälpt honom tidigare, säger Pia till djursajten The Dodo.

Därför tog hon den stackars hunden genast till en veterinär. Det skulle sedan komma att utveckla sig till en livslång vänskap!

Detta är Hercules. När han hittades av Pia var han illa däran.

– Han hade inget ljus i sina ögon. Vid denna punkt hade han gett upp. Jag släppte allt för att se till att han skulle bli okej, berättar Pia för The Dodo.

Hon tog honom från gatan till en veterinär – och fick då beskedet att han kunde överleva julhelgen. Men att det kom med ett viktigt krav: Han behövde vård 24 timmar om dygnet.

Det skulle bli en tuff resa för dem båda. De kommande två dygnen ville han inte äta – och fortsatte i stället att rasa ännu mer i vikt. Pia var orolig, men stannade hela tiden hos honom. Han kämpade för sitt liv – och hon skulle se till att han skulle ge livet en andra chans.

Hon trodde att allt hopp var ute…

Men så plötsligt, dagen efter julafton, såg hon hur hans blick förändrades. Det var som om han hade fått livsgnistan tillbaka – tack vare denna ängel som hittade honom på gatan och stannade vid hans sida! Han började kämpa. Och kämpa. Och kämpa! Som en sann Hercules. Till slut kunde han stå upp för egen maskin!

Tillsammans gick de igenom denna tuffa resa – och på andra sidan av kampen skulle något mycket gott vänta. Nämligen det viktigaste av allt här i livet: kärlek och hälsa!

Så här ser Hercules ut i dag!

Tack vare en kärleksfull matte har han fått livet tillbaka.

Pia berättar för The Dodo att hon grät glädjetårar när Hercules i början av året började gå själv.

Först hade hon tänkt att han skulle adopteras till en ny familj, när han väl blev frisk. Men hon kan helt enkelt inte skiljas från honom och nu lever de ihop.

En sådan underbar historia, jag får själv tårar i ögonen! 

DELA gärna vidare för att hylla denna ängel till djurhjälte, Pia! TACK för att du är den du är. ❤️