Hund väntar ensam vid tågspår i veckor – när orsaken till beteendet kommer fram krossas djurvänners hjärtan

Den här vovven hade all tilltro till sin ägare.
Men ingen kom tillbaka för att hämta henne.

Tack och lov skulle historien komma att få ett lyckligt slut.

Det var tidigare i september månad som en förbipasserande fick syn på en mystisk hund som satt ensam vid ett tågspår.

Att befinna sig vid just tågspår är förstås inte tillåtet och förenat med livsfara – detta måste påpekas när vi uppmärksammar detta fall.

Med det sagt: den här hunden verkar ha blivit dumpad av sin tidigare ägare, men i stället för att försöka springa efter och leta efter sin familj gjorde hon tvärtom, enligt djursajten The Dodo.

Hon satt kvar – och väntade. Och väntade. Och väntade.

Kanske trodde hon att de skulle komma tillbaka. Tilltron till ägaren var stor.

Men den tilltron besvarades inte.

Hon fick stanna kvar, alldeles ensam.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Hunden väntade vid spåren på sin ägare

I veckor ska hunden ha befunnit sig i närheten av spåren. När en förbipasserande försökte fånga in henne så gav hon sig iväg.

– I två veckor satt hon i hörnet av tågspåren, ibland precis i mitten. I morse trodde jag att jag såg henne fortfarande där men det var en prärievarg. Hon skulle gömma sig på bilhandlarens tomt för säkerhets skull. Det fanns ett hål i staketet hon kunde gå igenom. Hon är verkligen ännu ett mirakel och en överlevare, skriver Suzette Hall på djurhemmet Logans Legacy som hjälpte hunden tillsammans med vännen Valerie, på sin Facebook-sida.

Just prärievargarna vållade också oro på djurhemmet, att de skulle göra hunden skada. Men hon lyckades hålla sig undan rovdjuren också.

Även om de inte lyckades fånga in henne till en början, kunde de åtminstone lägga fram lite mat till henne. Detta visade sig vara uppskattat.

Och till slut, en dag, lyckades djurhjältarna fånga in henne. De kunde föra henne bort från den farliga miljön, och till deras djurhem.

– Hon gick äntligen i min fälla. Jag gråter fortfarande, för hon var på en så farlig plats. Ett feldrag och ett tåg eller prärievarg kunde ha fått henne. Jag är så glad, så lättad. Hon är räddad och kommer aldrig mer behöva vänta på ett tågspår. Söta lilla flicka allt kommer att ordna sig, skriver Suzette på Facebook-sidan.

Den här fina hunden är en riktig överlevare som lyckades i ur och skur hålla sig undan alla faror.

– Jag jobbar på att hitta en fosterfamilj för henne. Det är det viktigaste just nu, säger Suzette till The Dodo.

Tack till er djurhjältar som gör allt för våra utsatta fyrbenta vänner, ni är guld värda!

Dela gärna vidare inlägget!