Hund sitter på taket dag ut och dag in – ägarnas förklaring får djurvänners hjärtan att smälta

Hunden Huckleberry sitter på taket dag in och dag ut och väckt stor uppståndelse i grannskapet.

Nu har hans familj gått ut med en förklaring till hundens beteende som smälter djurvänners hjärtan.

Att se en hund sitta på taket dag in och dag ut hör kanske inte till vanligheten. Men i ett bostadsområde i Austin Texas är det vardagsmat.

Hunden Huckleberry har nämligen lärt sig hur han själv kan ta sig upp på hustaket via baksidan. Och det har orsakat lite panik bland grannarna.

Väcker stor uppståndelse

Alla som gick förbi och såg honom knackade på dörren. De trodde bara att de gjorde en bra sak, men familjen som ägde Huckleberry började tröttna på att folk varnade dem.

Till slut var det sådant ring på dörren att de bestämde sig för att skriva en lapp och sätta upp.

”Huckleberry lever upp till sitt namn och lärde sig hur man hoppar upp på vårt tak från bakgården. Vi lämnar honom aldrig på bakgården utan att någon är hemma. Han kommer inte att hoppa av om du inte lockar honom med mat eller en boll!”

Det kan tänkas vara en konstig liten fixidé för oss människor, men för en hund är det förmodligen ett bra sätt att hålla ett öga på hans ”territorium” och se till att inga katter eller några andra djur försöker göra intrång.

Huckleberry sprids som en löpeld i sociala medier

Ägarna har nu gjort en hashtagg för alla som vill lägga upp bilder på honom.

”Vi uppskattar din oro men snälla knacka inte på vår dörr… vi vet att han är där uppe! Men ta gärna bilder på honom och dela med världen! #hucktheroofdog”, skriver ägarna.

Nu flödar bilder på Huckleberry och hans tak i sociala medier.