Hund med uppsvullet ansikte hittas på gatan – då tittar veterinären under halsen och upptäcker det akuta

Hund med uppsvullet ansikte hittas på gatan – då tittar veterinären under halsen och upptäcker det akuta

Det finns inte mycket som gör mig mer upprörd här i världen än när försvarslösa djur drabbas. Samtidigt finns det så oerhört många herrelösa djur, såsom hundar och katter, runtom i världen som aldrig får den kärlek eller vård som de så väl behöver.

I det här exemplet hade det kunnat gå väldigt illa. Hunden Pauline var väldigt illa däran när hon hittades av en lokal djurhemsgrupp i Indien.

Framför allt var det hennes huvud som djurhjältarna fick upp ögonen för. Och att hon vandrade runt på gatorna som om hon inte visste var hon skulle. Hon yrade bara runt. De försökte därför ta kontakt med henne. Närma sig hunden med hjälp av lite mat och ett snällt tillvägagångssätt. De såg att hunden var stressad.

Foto: Youtube

Men hon nobbade och vågade inte närma sig männen. Hon försökte gå sin väg. Samtidigt förstod djurgruppen att hon behövde medicinsk hjälp – nu.

Foto: Youtube

Därför inledde de en operation för att fånga in henne. Det gick ganska lugnt till, vilket man kan se i klippet nedan där mannen lindar in henne i en varm filt och lyfter upp henne i sin trygga famn.

Snart skulle hon äntligen få den hjälp hon så väl behövde.

Foto: Youtube

Hos veterinären fick hon först lite smärtstillande, då de genast förstod att hon skulle behöva mer medicinering. Pauline var så duktig där hon låg på britsen och de klappade henne på huvudet och höll om henne. Se så svullen hon var då!

Foto: Youtube

Hon hade bland annat ett stort och infekterat sår vid halsen. De utförde en operation på henne medan hon var nedsövd. Sedan fick hon fem veckors behandling, tack vare privatpersoner som donerar till liknande veterinärkliniker och djurhem i Indien, och efteråt kan man inte tro att det är samma hund! Hon är som en ny vovve och viftar på svansen.

Foto: Youtube

Se själv hur glad hon är efter behandlingen. Tack till er djurhjältar som räddade denna fina hund!

Dela gärna inlägget vidare för att hylla alla dessa djurhjältar som gör skillnad för våra fyrfota vänner!